Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Számlahajsza

"És mi lenne, ha csak tízévente olvasnák le? Gondolok, némi iróniával, az áramszámlára, amit a Démász május elsejétől már csak évente ellenőriz hagyományos módszerrel. Vagyis a villanyóra állásának szemmel történő megtekintésével."
És mi lenne, ha csak tízévente olvasnák le? Gondolok, némi iróniával, az áramszámlára, amit a Démász május elsejétől már csak évente ellenőriz hagyományos módszerrel. Vagyis a villanyóra állásának szemmel történő megtekintésével.

Az lenne csak az igazán egyszerű és átlátható módszer. Az áram fogyasztói pedig e tíz esztendő alatt esemesezhetnének, telefonálgathatnának a szolgáltatónak. Az sem lenne elképzelhetetlen, hogy megfogadnák az energiatakarékosságra ösztönző reklámokat, és füstjeleket eregetnének a Démász irányába. Elárulván, mennyit is pörgetett vigyorogva vízkövesedő mosógépük azon a fránya órán.

Biztosra veszem, hogy így kiváltva az óraleolvasók munkáját, idővel az áram fogyasztói bekapcsolódhatnának a Démász egyéb tevékenységeibe is. Például elvégezhetnék a cég helyett annak adóbevallását, rövidebb és hosszabb távú tervezését, szerződést köthetnének alvállalkozókkal, míg a legügyesebbnek bizonyuló áramfogyasztókat a társaság vezetése megbízhatná az elektromos áram előállításával is.

Micsoda távlatok nyílhatnak előttünk! A szolgáltatásért nem keveset fizető polgárok előtt? Közben persze nem árt némi kis matematikai továbbképzést is beiktatni életünkbe. Nehogy úgy elússzunk a részszámlán, hogy kajakkal se érjünk vissza, mire jön az elmaradt befizetés miatt nyakunkra küldött órakikapcsoló, akit, gyanítom, nem csupán tízévente irányítanának a nemfizető fogyasztó kies otthonába.

Nagyon bízom abban, hogy e rövidke humorizálgatással nem bántottam meg az egyébként szorgosan és jól dolgozó démászosokat. De hát az éves számlaleolvasást hallván – no meg tudván arról, mennyi kisebb-nagyobb csatát vívnak meg fogyasztók és szolgáltatók a nem éppen áttekinthető számlák miatt a közüzemekkel – nekem bizony viccesnek tűnik ez az új rendszer. Úgy érzem, amit a Démász megtakarít a leolvasáson, azt beleölheti az ügyfélszolgálatába és persze a jogi osztályába. Mert a fent említett viták száma gyaníthatóan nőni fog. A kiabálós kedvű, felháborodott kuncsaft pedig nem tíz, de még csak nem is egyévente szeretné majd felborítgatni az asztalt, ha fejbe kólintja a pótszámla.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedül nem megy

"Egyedül nem megy, akármekkora a koncentrált erő – üzeni a nép. De melyik nép?… Tovább olvasom