Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Szánkó

JEGYZET - ˝Továbbáll, mert nem jöttek be a számításai.˝
Közel ezerháromszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök Csongrád megye déli részén pénteken, egyetlen nap alatt, a legnagyobb csoportot este fél hatkor fogták el Ásotthalom külterületén. Akkor, amikor éppen csúcsra járt az online média, telenyilatkozta az elektronikus és egyéb sajtót Simicska Lajos, a nagytőkéssé lett egykori örsi pénztáros, gazdasági háttérember (Fidesz). Orbán Viktor kollégiumi szobatársa, legokosabb barátja kiakadt a reklámadó szétterítésén – vagy valami máson –, és elgurult a gyógyszere. Káromkodástól és testnedvektől fröcsögő megszólalásai között, vagyis néhány óra alatt, még péntek délután újraszabta médiabirodalmát – majd elment szánkózni.

Szombaton kicsit visszazökkent az ország, a hétvégi stáb intézte a gazdasági menekültek ügyeit, olajozottan, mint máskor, csak több volt a munka, s átnyúlt vasárnapra is a szombaton érkező újabb ezres kontingens miatt. Az viszont nem változott, hogy szinte mindegyik határsértő tovább akar menni, nem nálunk találják meg álmaik országát. Ez persze jó, különben nem bírnánk, a gond az, hogy több százezer honfitársunk is így gondolja.

És így gondolja a sok száz embernek munkát adó multi, a Baumax is, amely továbbáll, mert nem jöttek be a számításai. Hiába teljesít jobban az ország, maradt több az átlagember zsebében a győztes rezsiharcok nyomán, nem ide hordták a pluszt. Rendes kis sor volt viszont a végkiárusító szegedi áruház bejárata előtt szombat délután négy és öt óra között. Pedig a férfiak jobban jártak volna, ha a madridi csúcsrangadót, az Atletico–Real focimeccset nézik élőben a televízióban, és nem kaspóért, kerti grillezőért állnak sorba a kifosztottabb multi bejáratánál. Állítólag szánkó sincs már, de nem Simicska vitte el az utolsót.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féktelenek

˝Orbán nem fogja lenyelni.˝ Tovább olvasom