Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Szegedi varázslók

"Játszottunk! Lapunk szervezésében megválasztottuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Sándor Csikar nyert. Tudják, milyen büszke volt, amikor közöltük vele a hírt? Egyből azt mondta: Én mindig szegedi maradtam!"
Játszottunk! Lapunk szervezésében megválasztottuk az elmúlt 108 év legjobb szegedi labdarúgóját. Sándor Csikar nyert. Tudják, milyen büszke volt, amikor közöltük vele a hírt? Egyből azt mondta: „Én mindig szegedi maradtam!"

Három héten keresztül érkeztek hozzánk a szavazatok. Kezdeményezésünk megmozgatta a várost, a labdarúgás szerelmeseit. Jókat vitatkoztak velünk, illetve ezt tették egymással a szurkolók is, hogy miért nincs a harmincas listán ez, meg az. Miért maradt ki Barát Jani, Tóth György, Birinyi Laci? Miért került be Szabics, Hrepka vagy éppen Gruborovics? Közben észre sem vették a sportág szerelmesei, hogy ismét a szegedi futballról beszélnek. Arról a sportágról, amely egykor a fénykorát élte, most viszont sehol – bocsánat NB III – sincs. Telt házas meccsek, nagy győzelmek, remek gólok, cselek, védések, szerelések. Ezekre emlékezhettünk három hét alatt.

Ugye mennyi jó focistánk volt és van? Ők mindannyian szegediek. Nagyágyúk, remek játékosok. Hiába távoztak el sokan közülük a városból, mindig szegediek maradtak. Százan voksoltak, állították össze saját listájukat. Akadt közöttük olyan, aki két napig készítette a listáját, mert nem tudta eldönteni, hogy kit rakjon be a legjobb tízbe. Volt, aki azért könyörgött, hogy hadd rakjon tizenegy nevet, mert nem tudja éppen azt a játékost kihagyni, aki a tizenegyedik. Igazán most döbbenhettünk rá, hogy a világon oly népszerű játéknak, a futballnak mekkora zsenijei kergették a bőrt a város különböző csapataiban vagy szegediként más egyesületben. Győztest hirdettünk, de ebben a játékban igazán a szegedi futball diadalmaskodott. A foci, amit a Tisza-parti ember mindig szeretett, és szeretni fog. Mert ez jó játék, olyan, mint amilyen a szavazásunk volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Panelmilliárdok

"...mindent meg kellene tennünk azért, hogy ezeket az ezerszer szidott panelokat végre hőszigetelt… Tovább olvasom