Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Szép új tanév

JEGYZET - "Új világba csengetnek be szeptember másodikán."
Már csak négy nap, és indul az új tanév. A tanév, ami kicsit sem lesz olyan, mint eddig. Senkinek. Új világba csengetnek be szeptember másodikán, ahol a pedagógusok az eddiginél jóval több fizetésért dolgozhatnak majd, a társadalomnak végre megbecsült munkásai lesznek. Ebben a világban nem lesz már káosz sem: a diákok mindenhol ugyanazt a színvonalú oktatást kapják, éljenek a fővárosban vagy Piripócsfalván. Az okosodó ifjúság – amelyet délután 4-ig elkallódni sem hagynak, hiszen az iskola óvó környezetében maradnak addig – nemcsak szellemileg lesz friss, hanem testileg is, a mindennapos testnevelésnek köszönhetően. Erkölcsös életre nevelik őket az intézményekben, szüleik pedig fellélegezhetnek egy komoly súlytól megszabadulva: felmenő rendszerben már a tankönyvekért sem kell majd fizetni.

Szép új tanév kezdődik, vegye mindenki tudomásul. Felépült a csillogó palota, amelynek már most düledező falait és kaotikus berendezését észrevenni a rendszer elleni szabotázsnak minősül. Ahogy tankönyvet osztani augusztusban, mint tudjuk. Feltételezni, hogy a fizetésemeléssel kevesebb lesz a tanárok jövedelme? Aggódni, hogy rendőröket vezényelnek az iskolákba? Furcsállni, hogy nincs kinevezett igazgató több tucat intézmény élén? Badarság egytől egyig. Ahogy a gondolkodás is. Abból mindig csak a baj és a konfliktus van. Nem egyszerűbb mindennek örülni és mosolyogva tapsolni?

„Rossz volt az a rendszer, ami a pedagógusi feladatokat úgy határozta meg, hogy a megtartott óráik után hazamehetnek, és azt tehetik, amit tenniük kell, vagy amit tenni akarnak" – mondta az államtitkár a minap. Hát nem csodálatos, hogy végre rend lesz? Vagy ahogy az iskolás szleng mondja: királyság.

Boldog tanévkezdést mindenkinek.

Olvasóink írták

 • 1. _csutak_ 2013. augusztus 29. 10:24
  „Elindult a Janicsár képzés.
  Ha cinikus lennék akkor azt mondanám, a pedagógusok azt kapták amiért nyolc éven keresztül küzdöttek!
  És persze a társadalom is csak annyit kap amennyit megérdemel.
  Bizony.
  Tetszettek volna elmenni a 2010-es választásokkor és nem itt és most hisztizni azért ami van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Névtelenül

"Ha mondanak is valamit, szigorúan csak névtelenül." Tovább olvasom