Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

SZIN-en a válasz

"Lesz, akinek túl hangos, és lesz, aki elalszik másnap a munkahelyén, mert egész éjjel bulizott. Kibírják. Mától újra Szegedi Ifjúsági Napok, és nem tehetünk mást, mint hogy örülünk, hiszen a SZIN a miénk."
Lesz, akinek túl hangos, és lesz, aki elalszik másnap a munkahelyén, mert egész éjjel bulizott. Kibírják. Mától újra Szegedi Ifjúsági Napok, és nem tehetünk mást, mint hogy örülünk, hiszen a SZIN a miénk. Még csak nem is sárga, még csak nem is savanyú. Az ujjongó emelkedettség indokolt, hiszen előáll a teljesség állapota, vagyis fellépnek a hazai kötelezők és új életre kelnek Kosheenok, Apollo 440-k.

Szerencsés körülmény, hogy a SZIN nem drága. A látogatók által leginkább várt Ákos-koncertre már háromezer forintért be lehet jutni, de ezért a pénzért jár még egy Magna Cum Laude, némi Neo és Yonderboi is. – Jó, jó, hogy háromezer, de mennyit kell ezenkívül fizetni magáért az Ákos-koncertért? – kérdezték némely jegyvásárlók, és alig hitték el: semennyit.

A szervezők elosztották az elővételes bérlet árát a fellépések számával, és kijött nekik, hogy egy koncert az idén 48 forintba kerül (tavaly ugyanezzel a módszerrel számolva még ötven volt). Az ilyen matematika egyébként úgy hülyeség, ahogy van – csak azért, hogy megérje, biztos senki nem fog minden egyes koncertet megnézni, nem is képes rá, hiszen egyszerre több színpadnál nem lehet. Mégis jól jelzi, hogy a fesztivál megéri az árát.

Persze még jobb lett volna, ha a 48 forint helyett 42 jön ki, mert akkor most azt írhatnám: az újszegedi Partfürdőn a zenekarokon kívül a válasz is megtalálható. (Douglas Adams Galaxis útikalauz stopposoknak című könyvében az élet, a világmindenség meg minden kérdésére adott válasz: 42. Csak a pontos kérdés nincs meg.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tart meg a régió

"Nem csoda, hogy a Szegeden végzett pályakezdők nagy része rövid és eredménytelen helyi tájékozódás… Tovább olvasom