Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 25°C Még több cikk.

SZIN-ezd újra!

"Az idén más kérdések fogalmazódnak meg: lesz-e SZIN, ha igen, milyen?"
A nyolc éve újraindított Szegedi Ifjúsági Napok minden nyár végén jó kis vitaalapot szolgáltatott. Hangos, nem hangos, kell, nem kell a városnak? Szerintem 70 ezer fiatal, aki tavaly jegyet váltott a koncertekre, nem tévedhet. Vagyis kell – amennyiben nem dönti anyagi csődbe a szervezőket. Az idén azonban más kérdések fogalmazódnak meg: lesz-e SZIN, ha igen, milyen?

Az önkormányzati választást követően a SZIN eddigi gazdája, az ifjúsági ház élén is vezetőváltás történt. A korábbi vezetőség a szervezés jogát eladta a lebonyolításban addig is részt vállaló, más, országos fesztiválokat is jegyző cégnek, amely a szegedi rendezvényre hozta létre a SZIN Kft.-t.

A frissen kinevezett igazgatónő januárban jelezte, hogy felülvizsgálják a szerződést, mivel az előnytelen lehet az IH, a város számára. Azóta érdemi lépés nem nagyon történt. Az intézményvezető most beadta lemondását, mivel anyai örömök elé néz. Új igazgatót még nem nevezett ki a közgyűlés, bár a jelölt személye már ismert. Ő azt nyilatkozta, támogatja a SZIN-t, de az intézmény érdekeit is szem előtt tartja, tovább tárgyalnak a SZIN Kft.-vel, amely addig viszont nem mer teljes gőzerővel rámozdulni a szervezésre, amíg arra nem mondanak áment.

Itt tart most az ügy. Március végét írjuk. Ha hagyomány szerint működik tovább az ifjúsági napok, akkor öt hónap van hátra a rendezvényig. Már a csapból is annak kellene folynia, milyen zenekarok jönnek koncertezni a Tisza partjára, kik az igazán nagy nevek. Mert a közönségcsalogató és szerencsés zenekarok naptára ilyenkor már egész évre betelt. Egyelőre – a nyilatkozatokból úgy tűnik – még az sem biztos, hogy a jelenleg a szervezéssel megbízott cégé lesz a program összeállításának feladata. Ha nem, akkor kié?

Nagyon úgy tűnik, hogy a Magna Cum Laude zenekar által írt Színezd újra című, a rendezvény beharangozó dalának szövege valóra válik. Újra kell színezni a SZIN-t.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csapdában

"Albérlet, rezsiköltség és éppen annyi étel, hogy ne haljon éhen – másra már nemigen futja a keresetéből." Tovább olvasom