Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Szűrjünk sürt!

"Volt, aki komolykodó fejtegetésbe kezdett a nyár utolsó bulijáról, meg hogy végre Szegednek is van fesztiválja, majd bevallotta, nem is tartja olyan jónak a rendezvényt, hiszen az itt fellépő zenekarokat meghallgatta már a Szigeten, Kapolcson vagy az EFOTT-on. De azért ha neked adnám a jegyem, kimennél? – kísértettem a fiatalembert. – Miért, nekem adod? – kérdezte a kis naiv."

Mert majd szűrünk sürt (ha valaki nem értené, persze én sem értettem: iszunk sört). Mert ott találkozom egy lánnyal, aki megígérte, hogy összejövünk. Mert a The Tarantinos jó. Nem ismered? De béna vagy! A fíling miatt. Meg hogy lássam a Jáksót. Bár úgy tudom, újabban a keleti lányokra bukik. Mert úgy hallottam, hogy a Globe Party Sátor királyság lesz. Nekem a Sziget túl sok. A SZIN éppen emészthető méret. És így tovább.

A föntiek: néhány válasz a kérdésre, hogy miért jó a SZIN. Volt, aki komolykodó fejtegetésbe kezdett a nyár utolsó bulijáról, meg hogy végre Szegednek is van fesztiválja, majd bevallotta, nem is tartja olyan jónak a rendezvényt, hiszen az itt fellépő zenekarokat meghallgatta már a Szigeten, Kapolcson vagy az EFOTT-on. De azért ha neked adnám a jegyem, kimennél? – kísértettem a fiatalembert. – Miért, nekem adod? – kérdezte a kis naiv.

Így vagyunk hát, nyűglődünk kicsit a toi-toi miatt, félünk, hogy esni fog az eső, kínlódunk, hogy ússzuk meg a pénteki munkanapot. Kifogásoljuk, hogy idén nincs Cure (bár tavaly sem láttuk) és aggódunk amiatt, hogy Lovasiék jó hangulatban lesznek-e, mert az ő koncertjeiken a lelkiállapot fontos tényező.

Mindezek ellenére mégis SZIN-ezünk. Miért? Mert ha kimegyünk az Anima Sound System miatt, de rájövünk, hogy inkább a Kistehén Tánczenekar tenne boldoggá, akkor egyszerűen átsétálunk a Borsodi Színpadtól a Port.hu Sátorba és teljesül a vágyunk. Persze megtörténhet, hogy útban a tehén felé, betérünk a Globe Party Sátorba és megvilágosodunk: mégis a Pannonia Allstars Ska Orchestra zenéje az igazi, a nekünk való muzsika.

Kimegyünk divatból a Belgára, szeretetből a Hiperkarmára, meghallgatjuk a Les Touffes Krétienne-t, mert olyan biztatóan ír róla a SZIN-programfüzet. Ott leszünk, mert a közönség – ez az, amit a nem fesztiválozók sohasem hisznek el – sokkal békésebb, türelmesebb és érdekesebb, mint mondjuk egy diszkó népe. Megyünk, hogy szűrjünk sürt, lássuk Jáksót, a The Tarantinost, megemésszük a SZIN-t és összejöjjünk azzal a lánnyal/fiúval, aki megígérte.
Vagy egy másikkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha piros a jelzés

"Oktalan és üres elmetáncoltatás lenne, ha én akarnám megmondani, Szegedről nézve, hogyan lehetett… Tovább olvasom