Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Tapossa laposra!

JEGYZET - "A szemétszállítók ezután egy- helyett kéthetente viszik el a szelektív hulladékgyűjtés sárga zsákjait."
– Ez a rezsicsökkentés! – kiabálta még péntek késő délután a tápéi italmérésben egy úr, aki az „aranypénteknek" köszönhetően pontosan 165 forintért ihatott egy-egy korsó tökéletes hőmérsékletű sört. Azt még hozzátette, unokája négyszer ennyit fizet ugyanezért a Szigeten, ahol különben nagyon meleg van, s mennyivel jobb neki itt. Ezzel nem is szállt vitába a törzsközönség, csupán egyetlen úr csóválta a fejét, de ő amúgy sem volt szimpatikus. Poharanként itta a sört, amikor ugyanennyiért korsóval is kapott volna – annyi idő alatt csúszott le a torkán három, mint az átlagos vendégnek kettő. Ilyen provokálásért máshol ütnek, itt csak annyi történt, hogy a „nagypolitikáról" áttértek a rezsicsökkentésre.

Az áttérés előtti szűk fél órában a Szigeten túl esett szó az ózdi vízelzárási botrányról és a szomszéd devizahiteléről is. Ezután viszont, bármily meglepő, terítékre került az a friss hír is, hogy elhárult az akadály az E.ON gázüzletágának visszavásárlása elől – 260 milliárd forintunkba kerül csupán. Ezt egyébként a poharazós úr vetette fel, mondván, nyugtával dicsérjük a rezsicsökkentést. Kicsit nehezen követhetően magyarázta, hogy az E.ON sokkal nagyobb tételben vásárol gázt az oroszoktól, mint mi, így jobb az alkupozíciója, olcsóbban kapja, és nem kizárt, hogy a profittal együtt is jobban jövünk – jöttünk – ki vele.

Ezzel persze tovább növelte a felé áradó ellenszenvet.

A környékre egyébként több szálon is begyűrűzött már a rezsicsökkentés, legutóbb úgy, hogy a hét elején a szemétszállítók szórólapon tájékoztatták a tisztelt fogyasztókat, hogy ezután egy- helyett kéthetente viszik el a szelektív hulladékgyűjtés sárga zsákjait. Ehhez már csaknem mindenki hozzá tudott szólni mint göngyölegtermelő. Lásd még kétliteres pillepalackos bor, másfél literes, illetve dobozos kiszerelésű sör, és itt-ott persze némi ásványvíz, tejesdoboz. Viszonylag békés mederben csordogált a diskurzus, hogy mekkora a család, kinek lesz elég egy zsák két hétre is, kinek nem, de abban jobbára egyetértettek, ennek azért már köze lehet a rezsicsökkentéshez.

– Tapossák laposra! – mondta jól hallhatóan, de segítő szándékkal az egyik lehetséges megoldást a poharas-eonos, de azonnal érezte, hogy ezt már nem kellett volna. Megelőzendő, hogy ez a tartós alakváltozás ne az ő orcájával történjen meg, gyorsan le is lépett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rehabilitációk

"A cégek számára immár vonzó lehetőség megváltozott munkaképességű dolgozókat is alkalmazni." Tovább olvasom