Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Téglákból forint

JEGYZET - ˝A felszámoló osztozik a két hitelezővel˝
Ott álltam a Tisza Lajos körúton a Quaestor-botrány kirobbanásának másnapján, március 10-én, amikor a szegedi fiókból kijött egy pénzügyi tanácsadó, és elmondta a népnek az egyenszöveget. Mindenki nyugodjon le, a Quaestor egy tőkeerős cégcsoport, tele értékesebbnél értékesebb ingatlanokkal. Csak azért kérték az öncsődöt – folytatta –, hogy a társaság négy hónapnyi laufot kapjon, ez idő alatt eladhatják a vagyont, amiből kifizethetik az embereket. A szónoklat hatásos volt, sokan hazamentek, ki se kérték azt igazolást, amit a fiókban megnyugtatásképpen névre szólóan kiállítottak.

Lassan letelik az első hónap a négyből: az emberek naponta nézegethetik a tévében a győri stadiont, plázát és hotelt, elsétálhatnak a szegedi Kass Szálló előtt, és megbecsülhetik, mikor lesz a téglákból forint. Az interneten rákereshetnek, mióta tart a Quaestornak hitelező takarék felszámolása, amelynek 30 millió forint feletti károsultjai szintén a szegedi hotel eladásában reménykednek.

Mi várható? Az elkövetkező években többször meghirdetik a Kasst, az ár 700-800 millióról indul, míg legvégül elviszi valaki 200-ért. Ezen az összegen a felszámoló osztozik a két hitelezővel, amelyek közül az egyik szintén felszámolás alatt áll. A Quaestor-károsultaknak pedig marad a remény: majd az állam, amelyik az adófizetők pénzéből az MFB-n keresztül megfinanszírozta a mai helyzetben filléreket érő győri beruházásokat, kifizeti a károsultakat a többi adófizető pénzéből. Amúgy pedig senki se hibázott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi vagy új?

˝Nagyon kevesen húznak fel új lakást.˝ Tovább olvasom