Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

Tehetségkutatók

"Azért szeretem a műsort, mert a produkciók mögött munka van."
„Telitalálatnak bizonyult a vetélkedő ötlete. A műsor a fél országot a képernyő elé ültette szombat esténként. Az idősebbek egy kicsit nosztalgiázhattak, hogy ilyesmi volt régen a Ki mit tud? meg a táncdalfesztivál. A fiatalabbak örülhettek a látványos show-elemekben bővelkedő koncerteknek, a modern szerkesztéssel, szokatlan képi megoldásokkal dolgozó bejátszásoknak." Hat és fél évvel ezelőtt írtam ezt egy jegyzetben, amikor kihirdették a Megasztár 1. győztesének nevét. Tóth Vera legyőzte Oláh Ibolyát. Tényleg örültem a vetélkedőnek, lehetőséget teremtettek tehetséges fiataloknak, hogy befussanak, üde színeket hozzanak az akkor már évek óta stagnáló, szürkeségbe hajló hazai pop- és rockélet palettájára. Kíváncsi voltam, lesz-e és milyen folytatás.

Mint tudjuk. A Megasztár már az ötödik szériánál tart. Örülhettünk szegedi sikernek is, hiszen az előző sorozatban Lakatos Krisztián az első háromba énekelte magát, most pedig a legjobbak közé jutott több megyei kötődésű énekes, együttes. Míg a másik csatornán az X-Faktorban az 50 esztendős szegedi „öreg rocker" Stone-t a legjobb 50 között jegyzik. Már éppen befejezni készült zenei pályáját, de ezt még megpróbálom felkiáltással benevezett. Eddig sikerrel.

Tény, hogy az utóbbi években feltűnt arcok közül néhánynak sikerült megkapaszkodnia az első vonalban, egyesek elcelebesedtek, vagyis hajlandók voltak patkányokat csókolgatni, sárban fürödni, csak hogy képernyőn lehessenek. A legtöbben ahogy jöttek, úgy el is tűntek. Pénz, menedzselés, kapcsolatok nélkül nehéz megkapaszkodni, még ha tud is énekelni az illető.

Hat év elteltével már megszokottá váltak az akkor friss szerkesztői, képi megoldások. Tényleg pergők a műsorok, a zsűriben ülő személyiségek (nem mondhatni valamennyiüket szakértőnek) hozzáteszik a magukét, hogy még színesebb legyen a produkció. Szerintem ismét a fél ország ott ül szombatonként a tévé előtt, váltogatja a csatornákat. Azért szeretem a műsort, mert a produkciók mögött munka van. Ezek a fiatalok és kevésbé fiatalok nem celebek, hanem énekesek akarnak lenni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérfürdő

"A kecskéstelepi fenevad is fejre támadt, kitépte a birkák gégéjét." Tovább olvasom