Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Télapó nincs itt

JEGYZET - ˝Hogy megértsük, hogy mit miért tesz a másik.˝
Nem a tüneti kezelés a fontos, hanem, hogy megértsük mit miért tesz a másik. Ehhez tudatosság, önreflexió és az előítéleteink legyűrése kell. Ezek a gondolatok egy 26 éves fiatal gondolatai. Kiss Veronika egy hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program mentoraként mesélt a munkájáról A hét embere rovatunkban. Ha csak ennyit tudnánk a véleményéről, akár közhelyesnek is gondolhatnánk, amit mond. Ám ő kendőzetlenül beszélt arról is, hogy mennyi erő és irányított figyelem kell ahhoz, hogy tartsa magát ezekhez az elvekhez az ember, és arról is, hogy ez nem mindig sikerül.

Akarat és bátorság – két kulcsszó. Ahhoz ugyanis, hogy szembe merjünk nézni például azzal, hogy egy gyerek nem úri passzióból megy éhesen az iskolába, ezekre biztosan szükségünk lesz.

A KSH nagy port kavart szegénységi statisztikája szerint a legveszélyeztetettebb csoportba a 18 év alatti gyermekek tartoznak. Tavaly 10 százalékkal nőtt közülük azoknak a száma, akik a szegénység vagy kirekesztődés áldozataivá válhatnak. Ők azok, akik „életformájukból adódóan" ma üres csizmára ébredtek, és akik – bármennyire megérdemelnék is – nem abból fognak hitet tanulni, hogy a Télapó minden évben megajándékozza őket. Nekik a csoda szó a teli gyomrot, az emberi bánásmódot és a feltétel nélküli segítő szándékot jelenti.

Pedig most kéne rájuk nagyon vigyázni, mert megérdemelnék, és mert nem csak a milliomos lakástulaj csemeték jelentik a jövőt. Ki tudja, talán végül az „egyesek egyenlőbbek" elvet nem értő éhezők győznek majd a disznók felett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem éhes

˝Elképesztő méreteket ölt a nélkülözés.˝ Tovább olvasom