Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Temetés

JEGYZET - "Felfokozott idegállapotban természetesen nem érdekli a logikus magyarázat az embert."
Rossz az, aki rosszra gondol, de mi van azzal az üldözési mániással, akit tényleg üldöznek? Erre gondoltam, amikor meghallottam a felzaklatott asszony panaszait. Kétségbeesetten részletezi, hogy a férje sírjára nem voltak hajlandók visszatenni a kőlapot a sírásók. Felfokozott idegállapotban természetesen nem érdekli a logikus magyarázat az embert. Végleges ténynek veszi, ami csak annak látszik. A várakozás és a türelem nem ikertestvérek.

Egyre gyakrabban gondolok arra, hogy olyan vagyok, mint Móricka: mindig mindenről ugyanaz jut eszembe. Ez az eset éppen olyan, mint a demokratikus ellenzék összefogásának dilemmája. Nyár van, nem történik semmi. Ez persze így nem igaz, de olyan magas az ingerküszöbünk, hogy úgy tűnik, mintha valóban uborkaszezon lenne. Erőből uralkodó kétharmados többség esetén a parlament béna kacsa. Szóval a gátlástalan sikerpropaganda idején nem értem, miért szaporítja az ellenzéki gumicsontok számát éppen az ellenzék? Álvita azt találgatni, hogy a fiatal és tapasztalatlan Mesterházy az alkalmasabb ellenzéki miniszterelnök-jelölt, vagy a megtollasodott Bajnai. És nem azért, mert az előbbi már nem is annyira fiatal és tapasztalatlan, a másik pedig eddig minden pert megnyert. Sportkifejezéssel: nem azonos súlycsoportban játszanak. Ma úgy látszik, hogy a szocialista pártvezér mögött jóval kiterjedtebb és befolyásosabb szervezet áll, mint amekkorát az E14-esek kiállítani képesek. És ez már most, a mérkőzés előestéjén döntő. Nincs második forduló, az erősebb nem engedhet, mert a csapatára tekintettel kell lennie. Igen, az erősebb lehet nagyvonalú. De a lemaradó mit tegyen? Amíg a pálya és a játékszabály változatlan, el kell fogadnia a feltételeket. Nem tehet mást.

Tehát uborkaszezon ide, béna kacsa oda: nem érdemes temetni az összefogást. Persze aki ezt nagyon kívánja, megteheti, de minek? A kényszer nagy úr. A mostani választási rendszer pedig olyan, hogy a több biztosan kevesebb. Az erősebb ezúttal tényleg mindent visz. A gyengébb adatai nem adódnak össze. Egy meg egy meg egy már nem három, hanem csak egy meg egy meg egy. És ezt a demokratikus ellenzék szervezetei is tudják, csak még kóstolgatják a másikat.

Ja! A kiásott sír fedőlapját természetesen visszatették a helyére. Ez magától értetődő, mint ahogyan az is, hogy a hozzátartozóktól a rutinos sírásók nem várhatják el, hogy ez számukra is természetes. A földmunkák részleteit ugyan nem kell előttük megbeszélni, de a folyamatról illik tájékoztatni őket. Rájuk is tartozik.

Egyébként meg az se legyen üldözési mániás, akit tényleg üldöznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piros jelzőtárcsa helyett

"Olyan iskolákba fogják irányítani őket, amelyeknek a renoméja már nem ezen múlik." Tovább olvasom