Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Teniszmegye

JEGYZET - "Mert csak az ütésnek van fonákja, magának a játéknak nincs."
Davis-kupa. Nincs olyan sportrajongó, aki ne tudná, ez a teniszhez köthető. A 112 éves férfi csapatsorozat eddig hatszor vendégeskedett Csongrád megyében: Szegeden négyszer, Vásárhelyen kétszer. És mától következik a hetedik, az újszegedi arénában. Nem böngésztem rongyosra a statisztikákat, de gyanítható, Budapesten kívül más régió, megye nem büszkélkedhet hasonlóval.

Ezt a sűrű szereplést a múlt és a jelen is igazolja, a „fehérsport" itt mindig nagy népszerűségnek örvendett. A vásárhelyi Hód TC, a közelmúlt sztárcsapata hatszor nyert bajnokságot, olyan kiválóságokkal a soraiban, mint Bardóczky Kornél, Sávolt Attila, Nagy Viktor és a jelenlegi Dk-válogatott, Lukács Dénes. Ma utánpótlás-nevelő régióközpont a város és létesítményei. Az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban működő GTI-nek jelenleg az OB I alsóházában vitézkedő férficsapata van, az utánpótlás képzése nagyon erős. Szentesen a női gárda szerepel a legjobbak között, s korábban Csongrádon is élénk volt a teniszélet, manapság kissé csendesebb. Ne feledkezzünk meg arról, a sportág két tehetsége, Zsiga Máté – a Davis-kupa-csapattag, junior wimbledoni bajnok Fucsovics Márton kortársa, cimborája – és Susányi Zsófia karrierje Szegedhez köthető, valamint kollégánkról, Thékes Istvánról, aki zsinórban nyeri a zsurnaliszták világbajnokságait.

Bár a jelen – ami a felnőtt korosztályt illeti – kicsit szürke, állíthatjuk, Csongrád teniszmegye. És egyre többen választják szabadidős vagy kiegészítő sportágként a teniszt, ütögetve Szegeden – többek között – a ligetben, a Gellértnél, a Kisstadionban, Baktóban és az egyetemi pályákon, Vásárhelyen a Hód TC-nél, Szentesen a Széchenyi ligetben. Fiatalok, öregek és még idősebbek. Mert a tenisz és annak szeretete nem „korhatáros". Más-más sebességgel, hőfokon, esetleg évtizedes ütővel és stílusban játszva is ugyanazt az élvezetet, élményt nyújtja. Mert csak az ütésnek van fonákja, magának a játéknak nincs. Szép és izgalmas. Ezt mától újra megtapasztalhatja mindenki legjobbjainktól – kemény és gyors pályán – az írek elleni Davis-kupa-mérkőzésen.

A tenisz fejlődéséért vívott meccsen Csongrád nem semmi–harmincra, vagy semmi–negyvenre áll. Legyen mondjuk tizenöt–harminc, de az utánpótlás, az értük dolgozó edzők, klubvezetők simán egálra hozhatják a partit. Sőt újabb eredményes felnőttgenerációval még nyerhetünk is, újra igazolva: Csongrád teniszmegye. És az is marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyes üzem

"Egy hagyományos vegyes tüzelésű kályha is okozhat bajt, de azt általában időben észrevesszük." Tovább olvasom