Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Tesszük a törvényt

JEGYZET - ˝Kis ország, nagy átverések.˝
Várakoztam a postán. Elég nagy volt a tömeg, mellettem két idősebb férfi „tette a törvényt". Az időjárásról, meg az itt és ott fájról hamar áttértek a Buda-Cash- és a Quaestor-ügy megvitatására. Egyikük megállapította, ilyenkor van előnye annak, ha az embernek nincs mit befektetnie. Amije van, az meg elfér a párnacihában vagy a felsőszekrényben, a ruhák között. Lassan ugyanis kisebb lesz az esélye annak, hogy egy besurranó tolvaj elvigye, mint hogy brókerbotrány áldozata legyen a pénz gazdája – viccelődtek.

A vicc az, hogy ez lassacskán már tényleg így van.

Emlékeznek még az első hazai pénzintézeti botrányra, a Postabank-ügyre? Majd Princz után jött Kulcsár, és ki tudja, hány új név lesz még a „tarsolyban"?

Ám nem kell ahhoz pénzintézeti botrány, hogy átverjék, lenyúlják az embert. Időről időre jönnek a hírek, hogy főleg idősekre olyan termékeket sóznak rá tíz- vagy százezrekért, amik egy fabatkát sem érnek. Az átverési módszerek egyre kifinomultabbak, vagyis szinte kivédhetetlenek. A megyében most a legújabb pénzlehúzási módi a vállalkozókat érte el. Kamuszerződésekkel internetes szaknévsorokba kerültek, s nagy pénzeket követelnek tőlük a semmiért, a meg nem rendelt szolgáltatásért.

Kis ország, nagy átverések. Mindig lesznek, akik addig keresik a lehetőséget a pénztárcánk tartalmának leapasztására, amíg meg nem találják. Teszik és tehetik, egészen addig, amíg a törvényhozók egymással civakodnak, és nem azon dolgoznak, hogy megfelelő jogszabályokkal betömködjék ezeket a „pénzelszívó" lyukakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünneprontó

˝Itt az ideje nálunk is felhívni a figyelmet a visszaélésekre.˝ Tovább olvasom