Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Tiltakozom

"Sztrájkolok a sztrájk ellen. Tiltakozom az amatőrizmus, pontosabban a legújabb munkabeszüntetést kísérő pazarló ügyetlenségek ellen."
Sztrájkolok a sztrájk ellen. Tiltakozom az amatőrizmus, pontosabban a legújabb munkabeszüntetést kísérő pazarló ügyetlenségek ellen.

Tiltakozom, mert tegnap alapvető információk hiánya bénította meg az országot. A Szeged nagyállomásról, vagy épp a budapesti Nyugatiból utazni készülők számára nem derült ki, hogy egész nap jártak a vonatok. Csak éppen a külső rendezőről indultak, s a nagyváros előtti megállóig zakatoltak.

Tiltakozom, mert a nagyvárosi sztrájkolók tegnap annyira komolyan vették a munkabeszüntetést, hogy a kedves utas tájékoztatását is szüneteltették. A MÁV illetékeseit pedig lekötötte, hogy úgy tegyenek, mintha biztosítanák a „kiegyensúlyozott vasúti közlekedést". Akár olyan áron is, hogy – mivel az utasokat ők sem értesítették arról, hogy akár utazhatnának is – üres kocsikat húztak-toltak a mozdonyok.

Tiltakozom, mert hétfőn este se tudom, kedden reggel mire számíthatok és csak az éjszakai híradóból tudom meg, hogy lefújták a sztrájkot. Tiltakozom, mert a vasutasok szakszervezete nem képes a kulturált, vagyis a tervezett és szervezett sztrájkra.

Tiltakozom az olyan vitakultúra ellen, mikor a kompromisszumkeresés helyett az egyik, de a másik fél is kétségbe vonja az ellentétes oldalon álló lépéseinek jogszerűségét. A MÁV Zrt. és a MÁV-START Zrt. kérelmezi a Fővárosi Munkaügyi Bíróságtól, hogy mondja ki a vasúti sztrájk jogellenességét. Ezt a szakszervezet valamiféle bosszúnak minősíti, ürügyeként pedig azt jelöli meg, hogy érdekképviselőként feljelentették a sztrájk idején törvényellenesen fellépő munkaadókat.

De tiltakozom az olyan politika ellen is, ami szerint ha valamit a kormányrúdnál reformnak minősítenek, az ellen nincs apelláta. Tiltakozom, mert az evezőlapátok körül gályázók ki nem fejthető ellenvéleménye olyan káoszt idézett elő e hajón, vagyis a mostani Magyarországon, hogy már azt se tudni, ki kivel van, éppenséggel most mi ellen tiltakozik, vagy éppen miért dolgozik.

Olvasóink írták

 • 8. czegus 2007. december 18. 16:02
  „Persze a 10 éves lányod.”
 • 7. Vörös Imre Flórián 2007. december 18. 16:01
  „Én is tiltakozom, de az országunkat gazdasági csőd szélére, az eladósodás mélybe vezető lejtőre juttató politikai elitünk ellen, amely éppúgy magán viseli a demokrácia tanulatlan és tapasztalatlan gyakorlását, mint a sztrájkok szervezése e politikai bukdácsolás ellen. Senkinek ne legyen illúziója, hogy a kettő nem függ össze.”
 • 6. Ákos 2007. december 18. 15:42
  „én meg az ellen tiltakozom, hogy nem folytatják a sztrájkot!!!
  mindenkinek sztrájkolni kellene, és akkor talán....
  ez a normális demokrácia!!!!
  nem az ami jelenleg itt folyik, ez diktatúra! A kormány csak úgy dönt mindenféle dolgokró, hogy a szakértőket meg sem kérdezi!!”
 • 5. Srankó Beáta 2007. december 18. 14:56
  „Szívemből szólt, kedves Ilona!
  Ma reggel felolvastam a cikket 10 éves lányomnak,aki azt mondta:
  -Anya, ezt te is írhattad volna!
  Természetesen a tartalomra gondolt, teljes mértékben egyetértek. Köszönöm, hogy helyettem is szólt.
  További munkájához jó egészséget és sok sikert kívánok!

  Üdvözlettel: Srankó Beáta”
 • 4. ditti 2007. december 18. 11:19
  „Én meg a buta, agymosott emberek ellen sztrájkolok!
  Az még fel sem merült senkiben, hogy igazuk lehet? Mivel a kormány nem áll szóba velük (senkivel sem) mit tegyenek? Csak ez maradt!
  Nem csak magukért tiltakoznak, hanem az országért, és mindannyiunkért!”
 • 3. barbylány 2007. december 18. 10:38
  „Liga vezetője a Rózsadombi villájában röhög a markába. Mert nemcsak "szép nagy háza", hanem "hatalma is van". A fél országot hülyíti büntetlenül. Mindennek van - lenne határa, egy normális országban. Tiltakozhatna még sok ezer ember a kevés bér miatt. Egy látszik biztosnak, hogy jól jövedelmez az ilyen szájtépés, sztrájkra uszítás. Sajnos!”
 • 2. deszki 2007. december 18. 09:20
  „Aki túl sokat kiált farkast, azt előbb-utóbb nem veszik komolyan.
  Még a dolgozni nemigen szerető vasutasokat sem lehet hetente sztrájba rángatni, pláne ilyen, enyhén zavaros feltételekkel. Nem véletlen, hogy a többi, komolyabb szakszervezet kiállt mellőle. Persze nem lepne meg, ha - hasonlóan néhány gazgademonstráció szervezőhöz - Gaskó Úr a következő ciklusban valamely párt színeiben parlamenti képviselő lenne. A többi kőkemény demagóg mellett éppen el fog férni.”
 • 1. czegus 2007. december 18. 09:06
  „Liga vezetője a bibircsókjában tartja az eszét, a "nincs apelláta" az valahogy másként alakult ma reggelre. Szép napot.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Agy

"Ott tartunk tehát, hogy az állampolgár legyen öntudatos, viselkedjen felnőttként, s fogja kézen a… Tovább olvasom