Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Torkos-mozgós

"Miért vevő az akcióra a torkos vendég? Például azért, mert a drágább éttermek különlegességeibe is belekóstolhat, amit egyébként nem engedne meg magának."
Mivel a torkos szó egyik jelentése az, hogy nyalakodni szerető, ezért akár az egy hét múlva ránk köszöntő, hagyományként nálunk még ingatag lábon álló Valentin-napról is ejthetnénk szót, most azonban egy másik, intézményesen két éve feltámasztott néphagyomány a téma, a torkos csütörtök, amely ugye tegnap volt. A farsangi időszak végét jelző hamvazó szerdát megtoldották egy kis torkoskodással.

Hogy milyen kedvező visszhangra talált az éttermek, vendéglők fél árat kínáló kezdeményezése, az is jelzi, hogy míg két éve négyszáz, tavaly hétszázhúsz, tegnap pedig már ezerszáz egység csatlakozott az országos akcióhoz. Mondhatni, a kínálat találkozott a kereslettel.

Miért vevő az akcióra a torkos vendég? Például azért, mert a drágább éttermek különlegességeibe is belekóstolhat, amit egyébként nem engedne meg magának. Étteremvezetők azt mondták, jobbára addig nem látott vendégeket köszönthettek ilyenkor. Ennél jobb reklám, kuncsaftfogó lehetőség nem kell, hiszen ha valaki kellemesen érezte magát, stílusosan: nem rossz szájízzel távozott, akkor visszatérhet „torkoskodása" színhelyére. Például oda hívja majd ballagási ebédre, születésnapi vacsorára ismerőseit. Ilyenre nem egy példa volt az elmúlt esztendőben – mesélte tegnap az egyik csárdagazda. Magyarul, nem rossz üzlet ez az üzleteknek. Az 50 százalékos kedvezmény sem vágja őket a földhöz, mivel a megugrott forgalom miatt torkos csütörtökön sem fizettek rá.

És ha egy üzlet beindul... Már a kondi- és fitnesztermek is ráharaptak a dologra. Ha jobbnál jobb falatokkal teletorkoskodta magát az ember, akkor tartson mozgós pénteket, dolgozza le a felhalmozott kalóriákat – persze fél áron. És ha jól érzi magát, akkor talán visszatér, kuncsafttá válhat. Ha nem is a fitneszteremben tartja majd ballagási buliját...

Olvasóink írták

 • 4. egal 2008. február 08. 17:59
  „Bocs, előre”
 • 3. egal 2008. február 08. 17:59
  „Úgy gondolom, hogy a konditermekben is hetekkel elöre már helyet kellett foglalni, és sorban állnak az emberek ott is .”
 • 2. sevenof9 2008. február 08. 14:09
  „hamar ugy lemozogtuk a csutortoki vacsorat penteken,akkor nem artana egy jot enni a zabas szombaton...”
 • 1. Bojti 2008. február 08. 12:18
  „Ennyit a Nagyböjtről. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árpád mozija

"Arról tényleg lehet vitatkozni, hogy mai szemmel nézve szép-e A magyarok bejövetele című festmény.… Tovább olvasom