Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Török áfium

JEGYZET - ˝Megvannak a problémáink.˝
Ha valaki azt állítaná, hogy a hét legnagyobb botrányát a frissen kinevezett külügyminiszter ingatlanvásárlása, vagy a baloldali demokratikus kóceráj újabb fővárosi komédiája jelentette, helyreigazítást követelnék tőle.

Az emberek most Szulejmán miatt vannak kiakadva. És ennek hangot is adnak a „Tiltakozunk RTL." nevű Facebook-csoportban. A török történelmi szappanoperát ugyanis az RTL Klub 6 hétre leveszi a műsoráról, hogy legyen hely a nívós szórakoztatást garantáló Celeb vagyok, ments ki innen című produkciónak. Holott a Szulejmán rendre a 3 legnépszerűbb heti sorozat között van, több mint 700 ezer nézővel.

Abba most ne menjünk bele, miért izgalmas a legnagyobb török uralkodóról szóló áltörténelmi love storyt nézni, ha egyszer 150 év alatt már elég sokat megtanulhattunk népéről. (Tényleg, miért nem gyártunk az ORF1-nek sorozatot Mátyás király bécsi hadjáratáról?) Elég az hozzá: megvannak a problémáink.

Ezek mellett szinte eltörpülnek a kérdések, miszerint: miből rak félre a külügyminiszterré kinevezett, 35 éves Szijjártó Péter évek óta milliókkal többet, mint amennyit keres? Hogyan vett 167 millió forintos házat? Ebből miért nincs országos botrány? És abból, hogy még mindig a magát demokratikusnak nevező ellenzék bénázását kell nézni? A koncepciótlanságot, az esetlen, de görcsös hatalomtulajdonlási manővereket, amik közé még az is befér, hogy visszaléptetik jelöltjüket egy harmadakkora népszerűséget élvező aspiráns javára? Hogyan kormányoznák ezek Magyarországot?

Kedves tiltakozók, használjuk ki a hirtelen jött lehetőséget: kapcsoljuk ki a tévét, és gondolkodjunk egy kicsit! Miért is tart itt ez az ország? Miért vezetnek minket orrunknál fogva a politikusok? Hadd segítsek egy török mondással, tán épp Szulejmántól: „lapályon a halom hegynek hiszi magát".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álomfizetés

˝Tavaly havi 29 milliót vitt haza.˝ Tovább olvasom