Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Uborkaszezon

"Ha az elmúlt hetekben engem kérdeznek a közvélemény-kutatók a politikusok megítéléséről, valószínűleg elküldtem volna őket még melegebb éghajlatra."
Ha az elmúlt hetekben engem kérdeznek a közvélemény-kutatók a politikusok megítéléséről, valószínűleg elküldtem volna őket még melegebb éghajlatra. A közvélemény-kutatókat is meg a politikusokat is. A szabim alatt ne! Másokat persze elértek, de abban sincs sok köszönet. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint ugyanis egyetlen politikus népszerűségi indexe sem éri el az 50 százalékot. Jobb is, hogy most nyár van, a felejtés bizonyára jótékonyan hat majd a politikusok népszerűségére is. Nem bánjuk, hogy egész nyárra bezár a Parlament, mint ahogy nem sajnáljuk a képviselőktől a januári egész hónapos síszünetet sem, menjenek csak, pihenjenek, legalább addig mi is – polgárok, emberek, barátaim, kinek mikor melyik megszólítás dukál – szusszanunk egyet.

A politikai uborkaszezont persze megszenvedik a politikai napilapok – hadd szenvedjenek –, hiszen most alig támad valaki valakire, ha mégis, legfeljebb csak a másod-, harmadvonal. De hol vannak az ő bodzapuskáik meg vízipisztolyaik a nagyágyúkhoz képest! Apropó víz, meg nagyágyúk. Ferenc és Viktor is szereti a vizet. Ám még mielőtt bárki is közös nevezőt kezdene sejteni a két hajóskapitány között, gyorsan tegyük hozzá, egyikük a hideget, másikuk a meleget kedveli. Az egyiknek érzékeny a bőre, inkább az ír vizeken evez, a másik délen az Adriát imádja. (Ebben a kérdésben teljes mértékben a Fidesz-vezérrel értek egyet, akivel két évtizeddel ezelőtt nyaranta még rendre ugyanazt az isztriai kempinget választottuk.)

Nyári uborkaszezonban ember legyen a talpán, aki fel tudja borzolni a politikai állóvizet. Ez talán csak Csurkának sikerült 1992. augusztus 20-i hírhedt dolgozatával a rendcsinálásról, a nemzetközi összeesküvésről, a romlás genetikai okairól, no meg a beteg Antall József utódlásáról. Akkor még egy ilyen politikai pamflettől felszisszent a fél ország, ma a szeme se rebbenne tőle senkinek. Hol van már az az önvédelmi ingerküszöb, amivel a csurkista verbális agresszióra reagáltak az emberek!

A mostani nyári kánikulában így nem lehet csodálkozni azon, hogy szegény fidelitasos fiúk kénytelenek visszhang nélkül osztogatni a „Gyurcsány a hibás" feliratú matricákat, de a HírTV meg Helmeczy ügyvéd kábítószeres produkciója is inkább csak az érintetteket tudja lázba hozni. Jobb is így.

Uborkaszezoni sorainkat zárjuk is stílszerűen a politika egyik legnagyobb egyénisége, Churchill ironikus megjegyzésével: „Milyen is a politika? Mint a reggeli felébredés. Az ember soha sem tudhatja, kinek a fejét találja a párnáján".

Olvasóink írták

  • 1. theseus 2008. augusztus 08. 10:09
    „A kábítószeres ügy kommentálása tipikus egy kormánypárti médiumban.

    "Jobb is így." ?!! Akkor is jó lenne, ha mindez az igen tisztelt Őrfi Úrral történt volna? Ha az Ön kocsijába akartak volna kábítószert csempészni?

    Minden normális gondolkodású ember mélyen fel van háborodva az ilyen maffiamódszerektől. Ha Őrfi Úr nincs (és az egész Délmagyar kollektívája sem), az őt-őket minősíti.

    Szomorú az eset. Nyilván van jobb- és baloldali média, de ilyen esetekben ezt félre kellene tenni. Hol itt a kollegialitás? Az emberi szempontokról már ne is beszéljünk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindhalálig dresszkód

"Be kell valljam, roppant lusta vagyok. Ezeket a sorokat is lassan egy hónapos lustaságszakállal az… Tovább olvasom