Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Ugribugri

JEGYZET - ˝Tudás, erkölcs, igazság - ma Magyarországon csak egyféle lehet.˝
Amíg Lázár Jánosra és Semjén Zsoltra számíthat ez az ország, a vadászatért nem aggódom. A gyűjtögetés meg úgyis egyre több embernek jelenti az egyetlen lehetőséget az életben maradáshoz.

Így az ősi tevékenységek közül egyedül a halászattól búcsúzik el a Jobban Teljesítő Magyarország.

Képességeimet meghaladja, hogy igazságot tegyek a horgász vagy a halász, rossz angol szóviccel a keményen dolgozó fisherman vitájában. Azt viszont tisztán látom, ahogyan a megszűnő tiszai halászat történetének zárófejezetében is megcsillan a Nemzeti Együttműködés Rendszerének markáns arcéle: eltűnik egy ágazat, mintha sose lett volna.

Így fest az ügymenet: eldöntjük, megváltoztatjuk, aztán konzultálunk róla. Aki először poénnak vette, hogy törvény fogja megmondani, mivel töltse a vasárnapját, az nagyot tévedett. Trafikok, Ságvári, egyetemi szakok – mára mindenki érzi a bőrén a példákat.

Tudás, erkölcs, igazság – ma Magyarországon csak egyféle lehet. Nix ugribugri.

A látszólag totális kontroll mögül azonban egyre nyilvánvalóbban rajzolódik ki a valóság: a kormányzás káosza. Minél több a kommunikációs gumicsont, az erő nyelvén megfogalmazott kinyilatkoztatás, annál erősebb a gyanú: az egyre fogyó kétharmadnak fogalma sincs, hogyan tudja előrevinni ezt az országot. Magával annál többet foglalkozik, de kérdés, mi jó születik belőle a keményen dolgozó kisember számára.

Józan paraszti logika ez. Megmondta már az öreg székely, Gergely bá' is Gyergyóban, 1940-ben: „Aki sürün osztja a tanácsot, attól gyéren kapsz kalácsot".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bizalom körei

˝Nem olyan politikai ejtőernyős szerzet.˝ Tovább olvasom