Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Újévi tükör

"Mindig azon kapom magam – amikor a pezsgőspoharat szorongatom és visszagondolok az elmúlt esztendőre –, hogy sokkal több a be nem váltott ígéret, a meg nem tartott fogadalom, mint a teljesített. Ezeket általában éppen ilyenkor mormoljuk el."
Mindig azon kapom magam – amikor a pezsgőspoharat szorongatom és visszagondolok az elmúlt esztendőre –, hogy sokkal több a be nem váltott ígéret, a meg nem tartott fogadalom, mint a teljesített. Ezeket általában éppen ilyenkor mormoljuk el. Ki se mondva, még szeretteinket sem beavatva, csak úgy magunknak. Nehogy számon kérhessék rajtunk. És az ilyen „önvédelem" árulkodó, hogy nem gondoltuk igazán komolyan, nem hisszük, hogy megvalósulhat és előlegezi az eredményt. Nem bíztunk magunkban, nem is sikerülhetett. De ezt nem mindig valljuk be: a körülményeket okuljuk, másokat hibáztatunk, vádaskodunk. Pedig legalább annyi bátorságunk lehetne, hogy belenézzünk tükörbe.

Akadnak akik ezt nap mint nap, versenyről versenyre megteszik. A sportolók. És ezzel gyanítom, nem mondtam túl nagy újságot... Ők (is) elmondták terveiket, és mindent megtettek azért, hogy megvalósítsák: a maguk dicsőségére, a szurkolók örömére. Ebben a szorgalmas éremtermelő „munkában" idén is élenjártak a szegedi, a Csongrád megyei kiválóságok. Európa- és világbajnoki aranyak, ezüstök, bronzok, magyar bajnoki címek, kupaelsőségek a felnőtteknél és a korosztályos együtteseknél egyaránt. Van mire, kikre emlékezni; gondolom mindenkinek más esemény, diadal, sztori jut először az eszébe. Ezért nem idézünk fel egyet sem –, mert szerencsére van miből válogatni. A lényeg, azt láthatják a tükörben, amit 2006 elején elképzeltek, szerettek volna. Persze, a siker nem mindenkit kísért kézen fogva, de a versenyhelyzet miatt – az biztos – kihozta magából a maximumot. Nem kell félni az eléje táruló látványtól.

Ilyen szempontból (is) példát vehetnénk kedvenceinkről. Már csak azért is, mert az egész élet egy hatalmas verseny, éves résztávokkal, január 1-jei rajttal, december 31-i célba érkezéssel. És az esztendő utolsó napján olyan tükröt, s abban olyan képet nézegethetünk, amilyet magunknak fabrikáltunk.

Mert rajtunk múlik. Tényleg... És már készíthetjük is az újat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy durranás

"Fekszem az ágyban, átpörgetem fejemben a napot, elképzelem a holnapot. Képek, karikák, pálcikák,… Tovább olvasom