Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Unió a fóliában

JEGYZET - "Az lenne az igazi – az igaz magyar szerint –, ha az európai elit klubba tartozásnak csak előnyei lennének."
Most éppen mintegy 300 millió forintot szórt szét az Unió a Dél-Alföldön és a közeli határ menti régióban, hogy a magyar és a román – vagy ottani magyar – termelők kezet foghassanak, és a profit hajszolása nélkül próbáljanak meg közös védjeggyel minőségi terméket eladni. Persze az se baj, ha később valami haszon is terem abból, hogy Európának ezen térfelén nincsenek határok, hogy a Temes megyei térség nincs sokkal messzebb, mint a Jászság, és a földrajzi adottságokban sincsenek jelentős különbségek.

A magyar ember szereti, ha egy támogatás számára kézzelfogható, ha a pénzt nem olyan kutatásokra, fejlesztésekre költik, amelyeknek a hozamát nem tudja egyik napról a másikra érzékelni. Megnyugszik, amikor megmutatják neki, hogy az orra előtti villamossínt vagy a főtér kőkockáit uniós pénzből vették. De azért fanyalog is egy kicsit, hogy szép, szép, de a villamosból meg a díszkútból nem lehet megélni, ezek látványberuházások, munkahelyek nem jöttek létre a nyugati határtól sajnos több száz kilométer távolságban. Ami viszont a mórahalmi, zsombolyai fóliák alatt most uniós forrásból terem, amit önköltséges áron oda lehet adni a helyi konyháknak, arról úgy gondolja: biztosan megőrzi a munkahelyeket, és a jövőben még újakat is teremthet.

Az Unió beköltözött a dél-alföldi fóliákba, és ez azért is jó, mert a magyar ember talán megtanul tovább látni az orránál. A magyar emberre ugyanis nemcsak a kíváncsiság, az akarat, a munkabírás, és hát valljuk be, az irigység, az átlagnál több sopánkodás, panaszkodás a jellemző, hanem az is, hogy hajlamos feltenni a szemellenzőt. Hajlamos az Uniót csak addig szeretni, amíg a pénzt adja – a Schmitt Pál-féle ami jár, az jár alapon –, és elvárja, hogy cserébe ne legyenek kötelezettségek. Az lenne az igazi – az igaz magyar szerint –, ha az európai elit klubba tartozásnak csak előnyei lennének, a hátrányokat, úgy is mint a mi dolgainkba való beleszólást ne kelljen elszenvedni. Ilyen klubok azonban nincsenek, mint ahogy az uniós pénzeket sem lehet felelőtlenül elkölteni.

Olvasóink írták

  • 1. bodnar.gabben 2012. május 16. 13:15
    „Ha nincs ilyen klub. Akkor lépjünk ki. Mert munkára van szükség nem wifis buszvárókra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetlen százalék

"Sokakat nem a gyanakvás vezérel, egyszerűen elfelejtik, nem törődnek a lehetőséggel. " Tovább olvasom