Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Ünneprontás

JEGYZET - "Legtöbben csak a négynapos, hosszú hétvégét ünneplik."
– A kampányban boldog-boldogtalant fel kellett vennünk, azt is, akit nem akartunk, mert javítani kellett a statisztikát – mondta elkeseredésében lapunknak a kübekházi polgármester, annak kapcsán, hogy májustól sokkal kevesebb lesz a közmunkás. Elvileg holnap ünnepelnénk a munkát, persze az igazit, de legtöbben csak a négynapos, hosszú hétvégét ünneplik, s talán jobb is ez így.

Közmunka ezután is lesz, csak érzékelhetően kevesebb, s ha sűrűbb, akkor hasznosabb. A kampánynak vége, és a négy évre szóló újabb kétharmados felhatalmazással talán már nem annyira fontos a statisztika. Fent. Lent azonban elkezdhetnek aggódni az emberek, hogy elveszítik szerény megélhetésüket, illetve azért, sikerül-e egyáltalán teljesíteni a segélyhez előírt minimum 30 nap közmunkát.

A statisztikát bizony szépen javítják a külföldön dolgozó magyar százezrek is. Tegnapelőtt a Széchenyi téren belefutottam egy Angliába szakadt 30 körüli fiatalember édesapjába, alig bírtam szabadulni egykori kollégámtól. Terelné már haza a gyereket, az unokáknak jó lenne ide születni, de erre egyelőre esélye sincs. A fiú a közelmúltban hosszabb ideig itthon volt, és az apa kedvéért több tucat helyre adott be profi szakmai önéletrajzot.

Hiába.

Hiába van ereje teljében, hiába bírja szinte tökéletesen az angolt, hiába van komoly referenciája, s lenne elég neki a kinti pénz fele, kétharmada. Ahonnan e-mailben egyáltalán válaszra méltatták, ott túlképzettnek találták. Egyetlen élő telefonhívást kapott csupán, amikor már megvolt a repülőjegye, és éppen csomagolt, de abban sem volt sok köszönet. Szóval elment.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordított világ

˝A pult mögött állók gyakran megfeledkeznek róla, hogy nélkülünk éhen halnának.˝ Tovább olvasom