Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Üres házak reményei

JEGYZET - "Vitathatatlan, hogy a most zajló építkezéseket kíséri egyfajta szerény gazdasági pezsgés."
"Gyárépítés, régészeti feltárás, csatornázás, sztrádaberuházás – zömmel ezek töltik meg mostanában emberekkel Makón és a környező falvakban a panziókat, kiadó házakat. Ha számba veszi az ember, nincs is olyan település a környéken, ahol ne lenne nyoma mindennek. Polgármester és magánbefektető most együtt örül: végre van jól és biztosan fizető vendég az utóbbi években kialakított szálláshelyekre – mert ezek szinte úgy szaporodnak mostanában, mint eső után a gomba.

Vitathatatlan, hogy a most zajló építkezéseket kíséri egyfajta szerény gazdasági pezsgés, hiszen a helybeliek közül sokan munkát kapnak, akit pedig máshonnan hoznak ide, annak szállás, étel, ital kell. A nagy kérdés szerintem az, mi lesz, ha véget ér a csatornázás, és átadják az M43-as második, országhatárig érő szakaszát is. Mondják, ekkora beruházásokból évszázadonként sincs sok egy akkora területen, mint Makó és vonzáskörzete. Ebből pedig az következik, hogy az eddig bérelt önkormányzati és magáningatlanok hamarosan újra elcsöndesednek – munkások legalábbis biztosan nem fogják kérni a kulcsokat.

De kérik-e majd később mások? Amikor erre kíváncsi az ember, mindenütt azt a választ kapja: bíznak abban, hogy a makói Hagymatikumnak lesz olyan vonzereje, ami messzi földről is idecsábítja a turistákat. Aki mostanában látogat a fél esztendeje átadott Makovecz-fürdőbe, és hétvégén nem talál parkolóhelyet a Szent János téren, hajlamos azt gondolni, hogy ebben tényleg lehet bízni – aztán hogy mit hoz a jövő, majd kiderül. Egy biztos: a mostani igen szűkös időkben annak is örülni kell, hogy legalább még egy-két évig biztosan nem kell lasszóval fogni a szobák, házak bérlőit."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eljött az idő

"Sokkal kényelmesebb pogromot szervezni otthon a monitor előtt." Tovább olvasom