Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Utánfutó

"Múlóban az idegenforgalom, és múlik a lóvilág. Ilyet még nem láttam. Az egykori Zalka laktanya előtt jár, gondolom, az ilyen fogatolt járművet katonai nyelven már vonatnak mondták volna."
Kiglancolt konflis kaptat föl a vasúti átjáróba. Egylovas fiáker az ántivilágból, de olyan eleganciával húzza a fényesre suvickolt lovacska, mintha lakodalmas menyasszonyt vinne. Ekkora pompával talán Ferenc Jóskát utaztatta az őrgróf hintaja a horgosi bakterháztól a királyhalmi iskoláig, onnan pedig az erdésztanoncok intézetébe százhuszonnégy évvel ezelőtt, október közepén, bár gyanítom, oda legalább négyes fogat dukált. Ennek azonban supellátja is van! Eső ellen is véd, meg a napsütéstől is. Ne a templomi körmenetek baldachinjára tessék gondolni, a mennyezetes nászágy födelére csak. Illendően rózsába hajlik a színe is. És a kocsis is beleadja összes méltóságát. Peckesen ül, feszes a gyeplő.
Utasa egy sincsen.

Múlóban az idegenforgalom, és múlik a lóvilág. Ilyet még nem láttam. Az egykori Zalka laktanya előtt jár, gondolom, az ilyen fogatolt járművet katonai nyelven már vonatnak mondták volna. Bádogkeretű utánfutót vontat. Személyautó után szokott futni, mondjuk, betonkeverőt szállítva. Ezen az sincsen.

Csak egy konflis, őrgrófi eleganciával, úri kocsissal, meg egy fizetés nélküli utánfutó.

Mindenesetre jól megadták a módját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó üzlet a koldulás!

"A megyeszékhelyen egyre gyakrabban találkozom nőkkel és gyerekekkel a kéregetők között. Nehéz,… Tovább olvasom