Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Utcai harcos

" gyerekklinikánál – mint általában – ezen a délelőttön is lehetetlenség parkolóhelyet találni. Az autósok reményvesztetten köröznek, aztán tovább mennek a rakpart felé, vagy visszafordulnak a Belváros irányába."
A gyerekklinikánál – mint általában – ezen a délelőttön is lehetetlenség parkolóhelyet találni. Az autósok reményvesztetten köröznek, aztán tovább mennek a rakpart felé, vagy visszafordulnak a Belváros irányába. Termetes asszonyság jön, az esős idő ellenére ujjatlan, nagyvirágos otthonkában. Kezében reklámszatyor, benne női magazin, törülköző, műanyag strandpapucs. Nyakát nyújtogatva nézeget jobbra-balra. Végül a Vízmű előtt felfedez egy épp megürülő parkolóhelyet. Szuszogva átszalad az úton, s lábát büszkén veti meg a parkolóhely közepén.

Közben a Hősök kapuja felé nézeget, egyre bosszúsabban vonja össze szemöldökét. Egy fehér autó érkezik, benne egy nő meg egy férfi. Örömmel fedezik fel az üres parkolót, rá is fordulnak, hogy beálljanak. Ám az asszonyság útját állja a kocsinak. – A parkolóhely az enyém! – toppant. A férfi kihajol az ablakon, nem érti. – A hely az enyém, jön a férjem mindjárt, neki foglaltam le – artikulál az asszonyság, mintha hülyéhez beszélne. Az autóvezető magyarázni kezdi: azé a hely, aki beáll. Itt nem lehet gyalogosan foglalni. Vitatkoznak, a férfi szép szóval bírná rá az asszonyságot, hogy engedje leparkolni, ám a nő egyre idegesebb. A végén már ordít. – Nem érti, hogy ez az én helyem? Én láttam meg hamarabb! S hogy nyomatékot adjon szavainak, a reklámszatyorral eszeveszetten püfölni kezdi az autó motorházát. A férfi értetlenül szemléli a feldühödött asszonyságot, majd feladja, és elhajt.

Néhány perc múlva megérkezik az asszonyság férje. Dicséri a nőt, milyen ügyes, hogy talált parkolóhelyet. A nő negédesen mosolyog az emberre, aztán felszegi az állát. – Pedig képzeld, még belém is kötöttek! De én megvédtem a parkolóhelyünket!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi nem legyintünk

"Az élelmiszer-ellenőrök munkája egy jómódú országban nyilván tökéletesebb eredménnyel jár. Az… Tovább olvasom