Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Uzsorás

JEGYZET - ˝Élete tragédiája lenne, ha mind elveszítené – de hazardírozott.˝
Nem megnyugtató, hogy olyan ember kezében van a döntés az uniós százmilliárdokról, aki egy kisváros pénzügyeit sem tudta kézben tartani – üzent pénteken az ország második legnagyobb hatalmú emberének, a trafikügyet egykor olyan jól elintéző Lázár Jánosnak az ország első számú uzsorása, Csányi Sándor OTP-vezér. A pénzember ezt a szép jelzőt a városát korábban valóban alaposan eladósító egykori vásárhelyi polgármestertől gyűjtötte be, s azt is, hogy ő hiába páváskodik a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival.

Csányi az OTP közgyűlése után nem volt jókedvében, unja, hogy mindenért bankja fizeti a számlát, és hogy a tisztességesek állják a Quaestor ügyfeleinek kárát. Ráadásul ugyanakkora kártérítést terveznek adni annak is, aki évek óta a piacinál jóval magasabb hozamot vett fel. Mint tette ezt focista barátom, akinél takarékosabb, minden forintot a fogához verő embert nem ismertem. Ő pontosan tudta, mi az a vállalati kötvény, s azt is, hogy nem vonatkozik  rá a befektetővédelmi alap, mégis ott fialtatta négy évtized alatt összespórolt 20 millióját. Élete tragédiája lenne, ha mind elveszítené – de hazardírozott.

Az OTP-vezér úgy számol, hogy csupán a Quaestor-ügy miatt pótlólagosan több mint ötvenmilliárd forintot kellene befizetniük. Azért ennek másutt is volna helye, mondjuk az Ukrajnában elszenvedett veszteségek csökkentésénél, de ha csak kiosztaná karácsonyra a dolgozók között, sokat lendítene a bank munkamorálján.

Egyébként nem a lázáros volt Csányi legerősebb mondata, hanem az, hogy megtámadják a devizahiteles törvényt Strasbourgban. Amikor már az hittük, hogy ezen túl vagyunk, lehet, hogy kezdődik elölről. Egy jogerős elmarasztalás mindent a feje tetejére állítana.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugribugri

˝Tudás, erkölcs, igazság - ma Magyarországon csak egyféle lehet.˝ Tovább olvasom