Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Valakit visz a víz

JEGYZET - "A Sárga közelében csobbant bele a mólóról a Tiszába egy férfi, délután, békésen, előre megfontolt szándékkal."
Iszik vagy úszik? Nyáron, kánikulában így módosítható a KRESZ egyik fontos eldöntendő kérdése, és persze mi – mint néhány napja tudjuk, Fél-Ázsiában – iszunk is, meg úsznánk is. Természetesen ezt már végképp nem lehet a politikára fogni, az úszni nem tudás is sokkal régebbi, mint az elmúltnyolcév. Szülőfalumban, Dunavecsén egy emberöltővel ezelőtt szinte minden harmadik családban gyászoltak egy fiúgyereket, akit elvitt a Duna. Valahogy az élet része volt ez a fajta halál.

Mostanában is visz a víz bennünket, így is meg úgy is. Mint a Körös-toroki Napokon az egyik fiatalembert, aki egy hosszú éjszaka után belefulladt a meglehetősen békés és ott éppen sekély Tiszába. Vitte vele sajnos Csongrád, a Körös-toroki Napok hírét is.

Ilyen hőségben alkohol sem kell feltétlenül a gyors halálhoz, elég felhevült testtel a vízbe ugrani. Az illatos száraz fehérborból vagy rozéból készült hosszúlépés, a sör persze csökkenti a kontrollt. Ezért is van, hogy a szegedi Sárgán, a Betonhajónál elhúzódó lábteniszmérkőzések vége felé már nem mindegy, ki megy a labda után a Tiszába. Merthogy a sör- és hosszúlépésmeccsek velejárója, hogy egy-egy elkésett, már kevésbé tudatos mentés nyomán gyakrabban köt ki a vízben a labda. De ez már kicsit arról is szól, hogy figyelünk-e egymásra.

Ez a nem figyelés az egyik oka annak, hogy másként is visz bennünket a víz. Úgy, hogy sok polgártársunk csobban bele öngyilkossági szándékkal, de valljuk be, ez sem most kezdődött. Csak inkább besűrűsödni látszik a bulvár és kevésbé bulvár sajtó, az internet, no meg a fészbuk miatt. És messze nem is minden eset kerül napvilágra, mint a péntek délutáni, Laposnál kimentett lányé.

A napokban állítólag éppen a Sárga közelében csobbant bele a mólóról a Tiszába egy férfi, délután, békésen, előre megfontolt szándékkal. Egy asszony azokban az órákban kereste a férjét, egy szemtanú szerint a leírás nagyon ráillett a folyót választóra.

Nem is kell megírni minden öngyilkosságot, egyrészt legtöbbször magánügy, elég, ha csak a családot, a közvetlen környezetet teszi tönkre, másrészt ötletet sem szabad adni – ha már ok az van bőven, hiszen most is sokan kerülnek a víz alá.

Olvasóink írták

  • 2. czindi 2012. augusztus 08. 11:53
    „Semmi politika? Így már nem is érdekes a dolog...írják ide, hogy az illető a bfthriugruvfh párt tagja volt, rögtön lesz egy csomó okostojás komment...”
  • 1. czindi 2012. augusztus 07. 12:37
    „Aki távozni akar, menjen. ( L. feleségét leszurkálta, majd öngyi akart lenni, de - sajnos - nem hagyták. Az adófizetőknek sok-sok millióba kerül ez a f...( kezelések, tárgyalások, börtön...mi értelme? )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél-Ázsia Európa közepén

"Egy biztonsági őr kidobta őt a vakvezető kutyájával együtt egy szegedi bevásárlóközpontból." Tovább olvasom