Délmagyar logó

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 3°C | 11°C

Valami van!

"Hasonlóan vagdalkoztam a vasúti átjárók húsdarálóival is. Kisebb múzeumot lehetne berendezni ajánlataimmal. A szakállas sorompó, a félsorompó, az aszfaltba beépített sípoló, a döcögtető is benne lenne. Amerikából hozott példákat is fölsorakoztattam, baráti segítséggel."
Teremtő és mindenható örök Isten! Micsoda háborúság lehetett volna itt, ha a választási hajrá előtt derült volna ki, hogy mégiscsak árt az embernek az a méreg, amit a szúnyogok ellen vetnek be minden tavasztól minden őszig. A kórház-privatizálás vádját ha ezzel fejelhették volna meg egyik oldalon, és hárították volna a másikon!

Az agysorvadásos marhakór, és a bütyköshattyú-veszedelem katasztrófatöltete szép kiegészítést kapott volna, az árvízre ráadásul. Választási ügyekben steril vagyok, de annyiban érint a dolog, hogy évtizedekig kukorékoltam többek között a vegyszeráradatok ellen is. Akkoriban akár parázs fölött forgattak volna, ahogy az óriásnyársra húzott címeres ökröt szokták dínomdánom idején. Legtöbbször a növényvédelem szakemberei gyürekeztek ellenem, akiknek pedig, gyatra eszem szerint, elsősorban mégiscsak az embervédelem lehetett volna elsődleges kötelességük.

Csak azért hozom föl egyik esetemet, mert abból lett a legnagyobb ügyem. Tavaszok elején kibontották a zöldséges vermet egyik szövetkezetünkben, és vizes hordókban áztatták a portékát. Az asszonyok karja könyékig dagadozott tőle. Elmentem a falu orvosához, aki egyébként azelőtt a szegedi klinikán dolgozott. Azt mondta, itt bizony vegyszerártalom esete forog fönn.

Megírtam, erre jöttek az óriásnyárssal. A legnagyobb érv, hogy nyugatnémet szerrel dolgoznak, tehát baj nem lehet belőle. Én meg kontráztam: onnan kitiltották már, azért adták el nekünk. És most? Várjunk egy picikét.

Hasonlóan vagdalkoztam a vasúti átjárók húsdarálóival is. Kisebb múzeumot lehetne berendezni ajánlataimmal. A szakállas sorompó, a félsorompó, az aszfaltba beépített sípoló, a döcögtető is benne lenne. Amerikából hozott példákat is fölsorakoztattam, baráti segítséggel. Csak a közút meg a vasút emberei forgatták a nyársat. Tessék kapaszkodni, most másodszor is hallani, derék magyar föltalálónk két kézzel adna olyan ketyerét az emberiségnek, amelyik képes az autóban jelezni, vigyázz, ha jön a vonat. Áramot se igényel, és élettartama is hosszú. Ha ezt is fölkapták volna a választási kampányolók, ebből is lehetett volna nagy haddelhadd.

Lehet, hogy ez is jó lett volna!

Üzengettem a cseresznyefa tetejéről, hogy a szúnyoginváziók ellen bevetett irtószer nem csak a szúnyogra hat. Abból indultam ki, ha a levegőből permeteznek, a rusnya féregként ismert amerikai fehér szövőlepke hernyója is eltűnik. Ha igaz lenne, hogy mire leér a földre, már el is múlik a hatása, akkor ez még vígan dőzsölne. Ha viszont nem múlik el? Amikor két marokkal tömöm magamba odafönn a cseresznyét, azt is megeszem, és a fene tudja, mit eszem.

A növényvédősök mindig megkotorták alattam a parazsat.

Most pedig megint kiderült, förtelmetes méreg lakik abban. Az viszont újra meglep, hogy az illetékes siet kijelenteni, anyagi érdekeink azt diktálják, ami készlet már megvan, azt föltétlenül kiszórják.
Valami tehát megint van, de ha szabad még idéznem Rajkin mestert, nem az igazi. A paraszti bölcsességgel szólva még azt se mondhatjuk, nem csináltunk bele a kútba, csak a kávájára, és onnan piszkáljuk tovább. Ez célirányosan még mindig bele tart.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltaláltuk

"Mindebből pedig az újságíró számára annyi a tanulság, hogy a politika – ha már mindenképp… Tovább olvasom