Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Várakozás

JEGYZET - "Van, akinek sikerül pár hét alatt boldogulni, mások lába alól egy életre kicsúszik a talaj."
Neked most az a munkád, hogy állást keresel – mondta az apa a gyerekének, pontosabban felnőtt fiának, amikor elveszítette az állását. Majd ő is beállt segíteni, abszolút optimistán nézett ki a fejéből, hiszen diploma, nyelvvizsga, minden van. Ugyanúgy bejelentkezett az álláskereső portálokra, mint a fia, reggelente az első mozdulata az volt, hogy bekapcsolta a számítógépet. Közös erővel napi 5-6 jelentkezést küldtek el a szélrózsa minden irányába, Győrtől Debrecenig, Szegedtől Székesfehérvárig.

A végeredmény? Nincs végeredmény. Van egy Excel-tábla, amelyen szaporodnak a sorok, be van jelölve, ki írt vissza legalább annyit, hogy megkaptam, köszönöm.

Ember és család legyen a talpán, aki, amelyik manapság lelkileg, anyagilag kibírja a munkakeresés időszakát. (Most azokról beszélek, akik dolgozni szeretnének, és bármit elvállalnak, nem azokról, akik varrni tudnak, mégsem mennek el varrónőnek, vagy visszautasítják a tehénpásztorságot a pusztán, mert ilyet is hallani.) Mesélik, az egészben az a legrosszabb, hogy amikor már elmúlt a sokk hatása, és nekiindulnak, nem látni a végét: van, akinek sikerül pár hét alatt boldogulni, mások lába alól egy életre kicsúszik a talaj. Az átlagos magyar 17 hónapig keres állást – áll a statisztikában, de ez az egyedi élethelyzetekre nem igaz. Úgy kell a család összes tartalékát beosztani, hogy nem látni, hány hónapra kell előre gondolkodni. Már az is maga lenne a Kánaán, ha nem 17, hanem csak 3 hónapot hozhatnának ki a statisztikusok a munkakeresés átlagaként.

Hogy optimizmusunk is csúcsra járhasson, a napokban a Londoni Magyar Konzulátus Facebook-bejegyzésben beszélte le az angliai munkavállalásról azokat, akik úgy mennének ki, hogy nincs biztos állásajánlatuk, illetve elég sok pénzük az első időszak átvészeléséhez. Azt írták, az utóbbi hetekben, hónapokban egyre több a probléma, úgy látják, hogy a kinti munkakeresés esélyei is jelentősen beszűkültek. Pedig sokaknak ez volt a mentsvár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hómvédelem

"Sajnos hiába gereblyézik serényen ugyanannak a bokornak az alját öten is, ha egyszer nincs ott több levél meg szemét." Tovább olvasom