Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Védegyleti fatuskók

"Öt derék fatuskó fölött vállalt védelmet Szegeden a Védegylet. A Radnóti gimnáziummal szemközt, a villamosmegállóban volt öt fa, árnyat adó szép lombozattal. Kivágták mindet, csak a tuskójuk maradt."
Öt derék fatuskó fölött vállalt védelmet Szegeden a Védegylet. A Radnóti gimnáziummal szemközt, a villamosmegállóban volt öt fa, árnyat adó szép lombozattal. Kivágták mindet, csak a tuskójuk maradt. Az egyiken látszik, beleevett már az idő, közepét teljesen kirágta, és két másik is gyötrelmes harcokat vívhatott a megmaradásért. Egyszer csak azt látom, minden tuskóra okos szöveget csavarozott föl valaki, Védegylet aláírással. Köztársasági elnököt is ők választottak nekünk. Vannak, akik cincálják is, sok-sok lépésére van kontra, és nekiestek az öt tuskóra szép csavarokkal rögzített, hamisíthatatlanul magyar tacepaóknak is. Ki a legény a csárdában! Letépték valamennyit.

Honpolgári engedetlenség indult azonnal, repeta formájában. Néhány nap múlva újra ott volt minden tiltakozó szöveg. Megint jöttek a „csárdabéliek", és megint letépték. Gyanítom, az osztályharcnak ez az újsütetű formája szépen terebélyesedik még. Csak árnyékot nem ád. Ha ültetnek is új fákat földlabdával, attól tartok, diszkóstricik harmincadjára jutnak, és sorozatban kitördelik majd őket. Ha már lesznek.

A sugárútnak a nagykörútig tartó szakaszán évtizedekkel ezelőtt jegenyetölgyeket ültettek. Kompromisszum árán, hogy ne zavarják a közlekedést. Minden évben kukacos rendszerességgel írogattam eddig, hogy döglesztő melegben minden buszmegállóban és villamosváróban aranynál is többet ér a jó árnyék. Tavaly meghívtam az illetékeseket, járjuk végig a megállókat, és csak öt percekig álljunk a gatyarohasztó kánikulában, majd meglátják akkor.

Régen erre mondták, megint adtunk egy nagy pofont az imperialistáknak.
Változnak az idők, a Védegylet is kapja!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elátkozott kórház

"A szentesi kórház úgy el van átkozva, mint Bagaméri, a fagylaltos. Még sehol sem volt az… Tovább olvasom