Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Végeken

JEGYZET - "Mégis csak a rossz végén állunk."
A lengyel szivárogtatási botrány egyik titkos hangfelvételén a nemzeti olajtársaság vezére a paksi atomerőmű kapcsán történt orosz elkötelezettségünkről úgy fogalmazott, Orbán orális örömökben részesítette Putyint. Persze ennél jóval vulgárisabb igekötős igét használt, s azóta változó intenzitással „szívunk". És valahogy a magyarokra oly jellemzően mindig a rosszabb végére keveredünk...

Azt nem tudom, mennyit árt ez majd a legendás magyar–lengyel barátságnak, de az már most világraszóló hungarikum, ahogy Orbánék egy ilyen óriási jelentőségű ügyben, mint a paksi bővítés, eljártak: nulla hatástanulmány, maximális szavazógép. Olyan pénzügyi és technológiai elkötelezettség, amire nem volt példa az elmúlt néhány évtizedben, s várhatóan nem is lesz a közeli jövőben.

Tusványos óta tudunk egy másik hungarikumot is, nevezetesen: miniszterelnökünk illiberális államot épít – nekünk. Amit persze részleteiben már eddig is tapasztaltunk, de nem mondta így a szemünkbe. Fel is kapta a fejét a művelt Nyugat, hogy mi folyik itt.

Az illiberális államhoz pedig a minta egyebek között az az Oroszország, amely a mind súlyosabb ukrajnai konfliktussal – a repülőgép lelövésében vállalt nehezen védhető szerepével – nagy lépésekkel iratkozik ki a szalonképes országok közül. Az a nagyhatalom, amely ellen az Unió – benne Magyarországgal – gazdasági szankciókat vezetett be.
Erre elsőre akár legyinthetnénk is itt a végeken, mindaddig, amíg a Picknél vagy a Hungeritnél dolgozó barátunk, családtagunk munkája nem kerül veszélybe az oroszok viszontválasza miatt. Mert ilyenkor valahogy megsokszorozódik a figyelme az állat-egészségügyi, élelmiszer-higiéniai illetékeseknek.

És akkor rájövünk, hogy mégis csak a rossz végén állunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harci áldozat

˝Minden adófizető rezsikárosult lesz.˝ Tovább olvasom