Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Véletlenül

JEGYZET - "A nemesnek tűnő kormányzati szándékok mögött megint ott bűzlenek azok a csúnya személyes érdekek."
Jóval kevesebb lehet a nyelviskola, és jelentősen megdrágulhatnak a nyelvtanfolyamok, ha életbe lép a szaktárca rendelettervezete, amely állítólag kétévente megújítandó minősítéshez kötné a vállalkozások számára az engedély kiadását. Csak a legnagyobb nyelviskolák maradhatnak így talpon, kisebb lesz a verseny – figyelmeztetnek a szakemberek. A nyelvoktatás sokmilliárdos piac, ahol szép számmal halásznak a zavarosban kóklerek is, így a laikus első blikkre hajlamos lenne helyeselni a kormányzat szigorítási tervét. Egyre többen kongatják azonban a vészharangot, és a sokasodó információkból kiderül: a nemesnek tűnő kormányzati szándékok mögött megint ott bűzlenek azok a csúnya személyes érdekek. A magánnyugdíj-megtakarítások lenyúlása, a trafikmutyi, a földbérleti pályázatok botránya és a takarékszövetkezetek bekebelezése után itt a nyelviskolamutyi is?

„Véletlenül az a két nyíregyházi nyelviskola a legnagyobb nyertese az uniós nyelvoktatási pénzosztásnak, amely korábban a pályázatok elbírálásában döntő szerepet játszó bizottság vezetőjének tulajdonában állt. Véletlenül csak a tőkeerős iskolák maradhatnak majd piacon, és véletlenül volt egy címre bejegyezve az államtitkár és a bizottsági elnök egy-egy cége" – írja a Népszabadság. Az ilyen véletlenek feltűnően megszaporodtak az utóbbi években.

Nálunk az ügyek következményei is véletlenek. Véletlenül azok járhatnak rosszul a nyelvtanfolyamok drágulásával, a Makóhoz hasonló kisvárosokban még vegetáló tőkeszegény kicsi nyelviskolák bezárásával is, akik ennek a kormányzatnak már eddig is annyit értek. Orbán Viktor közpénzekből feltőkésített új középosztálya számára nem jelent majd gondot a gyereket magánnyelvtanárhoz, elit nyelviskolába vagy akár külföldre küldeni. Annak pedig, aki közmunkásnak, bérrabszolgának, ígérgetésekkel hitegetett közszolgának véletlenül itthon marad, nem is olyan fontos nyelveket tanulnia. Még a végén véletlenül a Nemzeti Agymosoda propaganda-híradói helyett a kormányzat világra szóló sikereit csak fáziskéséssel felismerő ellenséges angol, német, francia nyelvű médiumokból tájékozódna.

Olvasóink írták

  • 2. Zember 2013. szeptember 19. 08:28
    „Hol késnek az utolsó vérig kormányhitű hozzászólók? Szegény Vityát ki védi meg?”
  • 1. marigold 2013. szeptember 17. 16:55
    „Tájékozódna az aljanép... Meghát szökdösnek is a gazok...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balfékek

"Hiába a rezsicsökkentés, Innentől már ő is csak fizetgeti a hitelét." Tovább olvasom