Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Verseny a forintokért

"Nyilatkozik lapunkban az utca embere, hogy nem szereti a bevásárlóközpontokat, nem örül annak, hogy további shopping centerek és árkádok épülnek majd a megyében. Azt mondja, van belőlük éppen elég, mindent meg lehet vásárolni, amire az embernek szüksége van. Ugyanez az ember, ha eljön a hét vége, családostul rohamozza meg a hipermarketet..."
Nyilatkozik lapunkban az utca embere, hogy nem szereti a bevásárlóközpontokat, nem örül annak, hogy további shopping centerek és árkádok épülnek majd a megyében. Azt mondja, van belőlük éppen elég, mindent meg lehet vásárolni, amire az embernek szüksége van. Ugyanez az ember, ha eljön a hét vége, családostul rohamozza meg a hipermarketet, púpozza fel az élelmiszert a kocsijában, és már előre méltatlankodik, amiért kiírták, hogy a nemzeti ünnep miatt a legközelebbi vasárnapon zárva tartanak.

De tegyük hozzá: nem is biztos, hogy ellentmondás van a nyilatkozatok és a szokások között. Lehet úgy is jól és olcsón vásárolni, hogy az ember utál bemenni a fogyasztás templomaiba, mert sajnálja az elpocsékolt időt, mert nem érzi kellemesen magát zárt helyen, lökdösődő embertársai között. Lehet tehát gyűlölni a befektetőket is, akik hipp-hopp, telepakolták a várost a bevásárlóközpontjaikkal, de ez nem jelenti azt, hogy nem használjuk ki a lehetőségeket és nem akarunk olcsón vásárolni. Olcsón ugyanis csak akkor tudunk mindent beszerezni, ha nagy a kínálat, ha sokan versenyeznek a mi kis pénzünkért. Hisz a verseny nyomja le száz forint alá egy liter tartós tej, egy doboz sör vagy egy kiló kenyér árát – és a verseny miatt kerül kevesebbe a benzin a Tesco kútjainál.

Lehet továbbá nem szeretni a bankokat és azokat a szolgáltatókat, akik üzleti központtá alakítják a belvárost, pár méterrel kijjebb szorítva a cipőboltot, a fodrászt, az újságost, hiszen ők tudják csak kifizetni a vaskosabb bérleti díjakat. Ha azonban ez mégsem így lenne, már hétfőn sorszámot kellene húznunk a pénzintézetnél, hogy csütörtökön sorra kerüljünk, annyi a pénzügyi szolgáltatás, és annyi az ügylet. És egyetlen bank, vagy egyetlen szolgáltató közül választhatnánk – igaz, akkor lenne fodrász a szegedi Széchenyi téren is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Minden folyik

"Az egészségünkre nemcsak úgy általában kell vigyázni, hanem mostanában különösen is. Ez a… Tovább olvasom