Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Virtuális Petőfi

"Ez arra is utalhat, hogy a vállalkozás nagyot álmodott, s menekülni szeretne a feladattól."
Minden lehetőséget megragadott a vásárhelyi Gingko-Sas Hotel egyik helybeli befektetője. Tettekkel is bizonyította, hogy szállodát akar építeni a városban. A bejelentést követően, 2009-ben már megkezdődött a 1,3 milliárd forintból készülő négycsillagos hotel kivitelezése, nyáron pedig át is adhatják a vadonatúj létesítményt. Akárhogy számoljuk: másfél év alatt képesek felhúzni, berendezni egy háromemeletes épületet. Persze minden bizonnyal a fedezet is rendelkezésre állt.

Ehhez képest a szentesi Petőfi Szállóban rejlő lehetőséget már 2007-ben próbálták megragadni. 2008-ban az önkormányzat szerződést kötött a budapesti Pendola Kft.-vel a felújításra, 2009-ben megkezdődött a bontás – a város és a beruházó által alapított projektcég ígérete szerint 2010 tavaszán elindul a munka. Csakhogy időközben a kft. úgy döntött, éppen elég volt a tervezést, az engedélyeztetést és a bontást saját zsebből fedezni: a 150–200 millióból elkészíthető kiviteli terveket előlegezze meg a város. Pénteken derül ki, hogy az önkormányzat lenyeli-e ezt a békát vagy sem. Ha nem, 2011-ig csúszhat a kezdés, merthogy a 400 millió forintos uniós támogatásra és a hitelre várni kell. Eddig 300 milliót költött a 3 milliárdosra tervezett beruházásra a Pendola.

Válság idején az önkormányzattól soron kívüli támogatást kérni merész ötlet, hiszen magát is alig tudja fenntartani a helyhatóság. Ez arra is utalhat, hogy a vállalkozás nagyot álmodott, s menekülni szeretne a feladattól. Amit mellesleg sokan meg is értenének. A hozzáértők eddig is csodálkoztak, amikor hallották, mibe fogott és mit vállalt a Pendola Szentesen. A kezdetekkor ötcsillagos, ma már „csak" négy plusz egy csillagos szálló építését.

Válság idején már a bankok sem osztogatják olyan bőkezűen a hitelt. A Petőfi Szálló leghamarabb is csak 2012-re készülhet el. Addig legfeljebb a honlap látványterveit böngészve, virtuálisan költözhet be a turista a szállóba.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dől a pénz

"Miért nem munkahelyeket hozunk létre ebből a kazal pénzből, miért nem üzemeket?" Tovább olvasom