Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Vírus támad, orvos hallgat

"Folyamatosan kérdeztünk, csak épp választ nem kaptunk eddig."
Három hete tudjuk, hogy az életéért küzd egy új influenzás kismama a szegedi körintenzíven. Állapotáról egy fél mondattal sem mondtak többet a kezelőorvosok azóta. Mi ugyan folyamatosan kérdeztünk, csak épp – ki tudja, miért – választ nem kaptunk eddig. Ahogy a vásárhelyi kórházban ápolt 67 éves betegről sem beszélnek.

Közben egyre-másra jöttek-jönnek a hírek az új influenzáról. Mindenkinek van egy elmélete a mesterségesen előállított vírustól a hisztériakeltésen át a világpusztító járványig, és hajlamos csak azt meghallani, ami a saját véleményét igazolja. A legrosszabb azonban – régi közhely, de igaz – a bizonytalanság. Márpedig a szegedi kismama esete körüli hallgatás éppen ezt erősíti. Hiszen például a Semmelweis klinikán ápolt két fiatal nő kezelőorvosa nyilatkozott a betegek állapotáról, sőt az elvégzett beavatkozásokról is. A győri megyei kórház orvosigazgatója is beszélt az intenzíven kezelt kismamáról, elmondta azt, ami ránk tartozik.

Mi is csak ennyit kértünk. Nem várjuk a főorvosoktól, professzoroktól, hogy a betegek nevét, lakcímét és egyéb személyes adatait megosszák velünk. De ahhoz igenis ragaszkodunk, hogy az alapvető tényeket mondják el. Ettől még a klinika, kórház tiszteletben tartja a család kérését is, hiszen semmi személyeset nem ad ki, de eloszlik a homály. Hisz eddig hol azt hallottuk, hogy az asszony vírusellenes szert kap, hol meg azt, hogy csak vizes ruhával borogatják. Egyesek szerint más betegsége is van, a legdurvább elmélet pedig az, hogy egyszerűen a terhes nőkre akartak ráijeszteni, hogy jobban fogyjon a vakcina. A hallgatás csak tovább rontott a helyzeten. Most olvadni látszik a jég, egy-két részlet végre kiderült a kismamáról, akinek szervezete a túlélésért harcol.

Az intenzív terápiás intézetet vezető egyetemi tanár szerint találgatásra adna okot minden személyes részlet. Nem. Éppenhogy akkor kezdünk találgatni, ha nem kapunk információt.

Olvasóink írták

 • 5. Léni 2009. december 07. 16:11
  „4.csonakos! Csak hogy tudd, december 7.-én ez a kismama meghalt! Pedig még élhetne, 1 oltáson múlt!”
 • 4. csonakos 2009. december 02. 07:53
  „Kedves Cikkíró!
  Néha hallgasson rádiót! Már tegnap bemondták a szegedi körintenzíven ápolt kismamát átvitték a normál osztályra. Istennek és a körintenzíven dolgozóknak hála! Köszönjük mindennapos áldozatos munkájukat! :)”
 • 3. maradando 2009. december 01. 18:35
  „Megvárom azt az orvosi véleményt,amiben a nőket a terhességtől óvják. Mert úgye akkor a magzat sem lesz veszélyben .Ha nem vállalunk gyermeket,két dolgot is orvoslunk egyszerre .”
 • 2. smalltown 2009. december 01. 16:19
  „Alapveto tenyeket elmondtak - ezt is mindenki ugy ferditi, ahogy akarja. Mit is akar meg tudni kedves cikkiro?”
 • 1. elem 2009. december 01. 15:50
  „Akkor legyen elég, amit "a Semmelweis klinikán ápolt két fiatal nő kezelőorvosa nyilatkozott a betegek állapotáról, sőt az elvégzett beavatkozásokról is. A győri megyei kórház orvosigazgatója is beszélt az intenzíven kezelt kismamáról, elmondta azt, ami ránk tartozik."
  Mi a csodára tetszik még kíváncsinak lenni? Perverzió?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszer kettő

"Nem kellene hagynunk, hogy az adventet is az üzletek határozzák meg." Tovább olvasom