Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Visszakozó

JEGYZET - ˝Az őstermelőnél találja a finom, egészséges élelmiszert.˝
Piacteret nyit a Délmagyarország. A régió 105 éves napilapja üggyé nemesíti az őstermelő és munkája gyümölcsének népszerűsítését. Úgy áll most a kistermelők mellé a Délmagyar, mint ahogyan anno is érveket sorakoztatott például a Kolozsvárról száműzött egyetem szegedi befogadásáért, vagy a dóm előtti térre álmodott szabadtéri játékokért, vagy éppen a pácienseket szolgáló egészségügyisek megbecsüléséért.

Több puszta hagyománytiszteletnél ez az újságlapokon nyitott piactér. Az igazi földműves és állattenyésztő reflektorfénybe állításával a modern kori csalások elleni védekezésre is mintát mutat a cikksorozat. A hipermarketes tömegtermékektől megcsömörlött vásárlónak visszakozót fújva bizonyítja, hogy az őstermelőnél találja a finom, egészséges élelmiszert.

Mert az élelmiszer-biztonságról nem lehet eleget beszélni. Szimbolikus jelentőségű, hogy épp a XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdasági Napok nyitányán tartott konferenciát az élelmiszer-biztonság és a gasztronómia összefüggéseiről a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. Jóakaratú tudásról, hozzáadott értékről, piacirés-termékről, a fiatalok felkészítését szolgáló új jegyzetekről, a növénytermesztés és az állattenyésztés élelmiszer-biztonsági összefüggéseiről, funkcionális élelmiszerláncról esett szó az egyetemi képzőközpontban. Közben a közeli kiállítási területen mintaszerű zöldségeket, szépséges tenyészállatokat mutattak a nagyközönségnek. Kisgyerekes családok, óvodai és iskolai csoportok, öltönyös és kosztümös szakemberek, farmerruhás farmerek özönlöttek, kóstoltak és vásároltak a vásárhelyi őstermelői piactéren.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyi is az annyi?

˝Üzenem a döntéshozóknak: az egy gyerek is gyerek.˝ Tovább olvasom