Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Zöld gondolat

JEGYZET - ˝A törvény nem tiltja.˝
Örömteli, amikor a politikusaink példamutatóan kiállnak a környezetbarát technológiák mellett. Például napkollektort szereltetnek a házukra. Hogy ezt közpénzből teszik, miután nyertek egy állami pályázaton, az teljesen bagatell.

Miért ne indulhatnának rajta? Hiszen súlyos diszkrimináció lenne, ha kormánypárti politikusok, netán hozzátartozóik kimaradnának a zöldenergia használatából. A törvény nem tiltja. Az meg, hogy mi az etikus, rugalmas gerinc és vasgyomor kérdése.

Vélhetően hasonlóan környezettudatos megfontolásból indult, majd nyert az uniós pénzből finanszírozott mosógépcsere-pályázton is egy másik kormánypárti képviselő. Más magyarázatot nem tudok, hiszen áram- és vízszámlát szinte már nem is fizetünk a rezsicsökkentésnek hála.

Nem csodálkoznék, ha a hasonló hűtőgépcsere-támogatásból is részesült volna ugyanez a kör. Merthogy ők igazán értékelik a zöld gondolatot.

Nyilván ezért döntött úgy a kormány is, hogy azt a százmilliárdot, amit az Unió a lakóépületek energiafelhasználásának javítására szánt, a középületek felújítására használják fel. Mellesleg így senki sem vádolhatja őket azzal, hogy rokonoknak, haveroknak osztják ki a pályázati pénzt. Mivel pedig a középület a közvagyon része, nem veszíti el csak úgy közvagyon jellegét, még akkor sem, ha átruházzák egy alapítványra. Reméljük, a felújítások után is megmarad közvagyon jellegük, és nem adják el mondjuk kormányközeli barátoknak, üzlettársaknak.

Most így jobban belegondolva valószínűleg a földpályázatokon is csak környezetvédelmi okokból indultak és nyertek a kormánypárti politikusok és hozzátartozóik Lázártól L. Simon feleségéig. Hiszen mi, magyarok csak így lehetünk biztosak benne, hogy zöld nemzeti értékként megőrzik nekünk – a zöldbárók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szajrésok

Nemzetépítés örvén pofátlan gátlástalansággal lopják ki a szemünket. Tovább olvasom