Kecskemét és környéke

2011.03.10. 00:04

Rackásított népzene, Csík-osított rock and roll

Közös turnéra indul a Csík Zenekar és a Rackajam. A Kecskeméti Tavaszi Fesztiválon kezdődik el az öt állomásból álló koncertsorozat.

Gál Orsolya

- Öt helyszínen ad koncertet a Csík Zenekar és a Rackajam a Kulturális Központ szervezésében – jelentette be Bak Lajos, az intézmény igazgatója a Fonó Budai Zeneházban tartott sajtótájékoztatón március 9-én. - Az ősbemutató március 21-én, Kecskeméten lesz, majd ezt követően Győrött, Debrecenben, Pécsett és Egerben láthatja a közönség a két zenekar együttműködésével létrejött produkciót, mely egy egészen új zenei világot teremt. Óriási az érdeklődés a koncert iránt. Pécsett az új Kodály Központban lesz a koncert, ahol a kilencszáz férőhelyes teremben már csupán száz szabad hely maradt. Információink szerint a többi helyen is hasonló az érdeklődés – tette hozzá Bak Lajos.

Öt helyszínen ad koncertet a Csík Zenekar és a Rackajam a Kulturális Központ szervezésében – jelentette be Bak Lajos.

Öt helyszínen ad koncertet a Csík Zenekar és a Rackajam a Kulturális Központ szervezésében – jelentette be Bak Lajos.
A Csík Zenekar életében az utóbbi években az alternatív rock, illetve a tradicionális blues muzsika került előtérbe, miközben a magyar népzenét alapként használva sokaknak meg tudták mutatni hazánk zenei gyökereit. Azonban nem csak ebben az irányban indultak el, hiszen a klasszikus muzsika is fontos része zenei stílusuknak. - Most úgy éreztük, itt az ideje, hogy ismét egy olyan produkcióval álljunk a nagyközönség elé, ami megint egyfajta másságot hoz – emelte ki Csík János. – A koncerten mindkét zenekar a maga módján megszólal úgy, ahogyan eddig is, a műsor második felében pedig együtt muzsikálunk. A produkció érdekessége lesz az is, hogy annak ellenére, hogy két zenekar játszik, annyira összeolvad, mintha egy lenne. A két csapat úgy ötvöződik, hogy szinte észre sem fogja venni senki, hogy nem egy zenekar tagjai vagyunk - mondta Csík János.

A két zenekar annyira összeolvad, mintha egy lenne.

A két zenekar annyira összeolvad, mintha egy lenne.
Ferenczi György, a Rackajam vezetője hangsúlyozta: a koncertsorozatra új dalokat írtak, és mindez akusztikusan szólal majd meg. - Mindkét zenekar történetből a legjobb dolgokat tartottuk meg. A népzenének azt a rettenetesen súlyos erejét, nyersségét, vadságát, ami 5 wattos hangerőn is megmarad. Mi pedig hoztuk a rock and roll forradalmat, Jimmy Handrickset és az AC/DC-t. Egy ízig-vérig szórakoztató műsor jött létre olyan tartalommal és olyan erővel, ami Magyarországon még nem volt. Három hónapja próbálunk, és nagyon várjuk már, hogy Kecskeméten színpadra állhassunk és muzsikáljunk – árulta el Ferenczi György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!