Kecskemét és környéke

2011.09.14. 00:19

A gokart pályáról egyenesen Dubaiba

Kecskemét – Az ország egyik legnagyobb szabadtéri gokart pályája, a Kecskeméti Gokart Stadion ad otthont a CEE Kupa harmadik, azaz végső fordulójának. A közel 130 versenyző azért küzd, hogy kijusson a Dubai Világbajnokságra.

Delmagyar.hu

Feltörekvőben a gokart sport, ezt az is bizonyítja, hogy közel 130 induló verseng majd a hétvégén a kecskeméti aszfaltcsíkon. Az országos bajnoksággal párhuzamosan fut a CEE Kupa, ami Kelet- és Közép-Európa gokartosait tömöríti. A hétvégén nekik szurkolhat a száguldozásért rajongó közönség. A kilenc kategóriából háromban indulnak külföldi pilóták. Egészen csütörtökig bárki kipróbálhatja, mit is jelent bérgokarttal száguldozni, de péntektől a főszerep a CEE Kupa versenyzőié. A rendezvény ingyenesen látogatható. Részletes programért kattintson ide.

A legtöbb ismert gokart pálya kisebb a kecskemétinél. A szabadtéri aszfaltcsík átlagosan 8 méter széles, és majdnem 6 hektáros területet foglal el. A menetirány az óra járásával ellentétes. A többségében balos kanyarokat hatalmas füvesített bukóterek és gumifal teszi biztonságossá. A több mint 30 éves múltra visszatekintő pályán nem is voltak komolyabb balesetek: csupán egy-két csonttörés fordult elő.

A részletekért kattintson a képre

A részletekért kattintson a képre!

A Kecskeméti Gokart Stadion 1988-ban épült, és a 90-es években élte fénykorát, majd az ezredfordulót jellemző kisebb megtorpanás után, 2007-ben újraaszfaltozták, és fejlődése azóta is tart. [namelink name="Márton László"] 2010 januárja óta üzemelteti a pályát, amely tavaly 500 millió forintos EU-s támogatást nyert, és jelenleg is szépül. – 48 szobás hotel, étterem, látványterasz, parkoló és a jelenlegi 21 boksz mellé még 24 beálló épül, illetve parkosítunk is, így a kecskeméti pálya a legnívósabb gokartversenyeknek is helyszínéül szolgálhat – árulta el Márton László, a pálya üzemeltetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!