Kecskemét és környéke

2011.09.19. 00:27

Magyar sikerek a nemzetközi gokart versenyen

Kecskemét - Tíz országból százharminc versenyző indult a Kelet-Közép-Európai RMC Nemzetközi Gokartversenyen. Mindannyian egy célért küzdöttek, mégpedig a dubai világbajnokságra való kijutásért.

Koller István

A hétvégére igazi Forma 1-es hangulat uralkodott a Kecskeméti Gokart Stadionban. Szabad edzések, időmérő futamok, majd éles versenyek. Egy hungaroringes hétvégét élhetett át mindenki, aki kilátogatott a rendezvényre - égett gumiszaggal és benzingőzzel együtt. Hihetetlen izgalmas összecsapások, előzések, kicsúszások színesítették a kategóriák versenyeit. Ráadásul minden egyes futamon volt magyar induló, akinek lehetett szurkolni.

Nemzetközi Gokartversenyen Kecskeméten - GALÉRIA

- Indulhatok a dubai világbajnokságon - mondja nevetve a tizenhat éves Tóth Péter, aki a Rotex DD2-es kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára. - Tíz éves koromban csapott meg a benzingőz, azóta tart a szerelem. Eddig két világbajnokságon vettem részt – olasz, egyiptomi – legutóbb az Európa Bajnokságon lettem összetettben kilencedik ötvenhárom indulóból - magyarázza az ifjú titán. – Nagy álmom, hogy valamelyik formula szériában folytathassam a későbbiekben. Az összes Forma 1-es pilóta valamikor ugyanilyen gokartversenyeken kezdte - tette hozzá a fiatalember.

- Nagy öröm, hogy minden kategóriában volt magyar a dobogón – mondta [namelink name="Márton László"], a Kecskeméti Gokart Stadion vezetője. Sokat kilátogattak, és minden hiba nélkül zajlott a két nap. 1988-ban volt EB és vb itt húszezer nézővel. Azóta haldoklik a magyar gokart élet. Ez a verseny meghozta szerintem a fellendülést, a pezsgést, ami hiányzott hosszú idő óta. Az utóbbi évek egyik legsikeresebb rendezvényének adott otthont ezen a hétvégén a Kecskeméti Gokart pálya.

Minden kategóriában állt magyar a dobogón a Nemzetközi Gokartversenyen - GALÉRIA

- Egy éve gokartozok, meséli lelkesen a mindössze hat éves Czintula Zalán - aki a mezőny legfiatalabb indulója volt.  - A negyedik helyen végeztem, nagyon élveztem, ezt a hétvégét - meséli hatalmas mosollyal kísérve mondandóját. - Szlovákiában és a Mátrában is rendszeresen versenyzem.

- Nem olcsó sport a gokart, több milliót költünk évente arra, hogy versenyezhessen a fiúnk. Utazás, szállás, alkatrészek, gumi és még sorolhatnám - meséli az ifjú pilóta anyukája. - De megéri, nézze csak meg, milyen boldog a fiúnk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!