Kecskemét és környéke

2013.03.01. 12:05

Idén 4200 tonna acélszerkezetet exportálnak a kecskeméti gyárából

Kecskemét - Idén már biztos hogy 4200 tonna acélszerkezetet exportálnak Kecskemétről, ugyanis a KÉSZ ottani gyárába a világ számos pontjáról eddig összesen ekkora mennyiségre érkezett megrendelés.

Delmagyar.hu

Magyar acélszerkezetet használnak majd többek között Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, de még Azerbajdzsánban is.

Kiemelkedően indul a KÉSZ Csoport idei éve az acélszerkezet gyártás szempontjából. Eddig 4200 tonnára érkezett külföldi, 700 tonnára pedig magyarországi megrendelésük. A megrendelők között szerepelnek új és visszatérő ügyfelek is.


 A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.A dániai Cimbria Unigrain A/S a mezőgazdasági szektorból két francia és egy magyarországi projekthez, a svájci Bolliger&Maillard Consulting Engineers Inc. egy újabb pódium jellegű acélszerkezet gyártására, az osztrák Andritz AG és LOI Thermprocess GmbH egy salakkezelő üzem felújításához, míg a CEMTEC Cement and Mining Technology GmbH egy azerbajdzsáni aranybányához rendelt acélt a KÉSZ Ipari Gyártótól.

„2007-óta nem produkáltunk ilyen évkezdést Kecskeméten. Számunkra ez azt jelenti, hogy megbízható, jó terméket gyártunk, amelyet a világ minden pontján elismernek. Úgy gondolom, hogy az export különösen nagy érték a magyar gazdaság számára, főleg ha az előállítás több száz magyar embernek biztosít mindennapi munkát" – hangsúlyozta Farkas Dezső, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!