Kecskemét és környéke

2013.11.14. 11:42

Késsel rabolt a 17 éves fiú

Két nap alatt elfogták a rendőrök azt a 17 éves fiút, aki késsel fenyegetőzve szedte el egy 15 éves fiú mobilját.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2013. november 11-én 6 óra 15 perc körüli időben egy iskolába induló és a szalkszentmártoni buszmegállóban várakozó 15 éves fiú mögé lépett egy ismeretlen férfi. Az elkövető hátulról lefogta a sértettet, majd kést tartott a nyakához és a mobiltelefonját követelte tőle. A fiú ezt átadta támadójának, aki a zsákmánnyal elmenekült a helyszínről.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu
A bevezetett rendőri intézkedéseknek köszönhetően a kunszentmiklósi nyomozók beazonosították, majd 2013. november 13-án elfogták azt a 17 éves tassi fiatalembert, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A férfi kihallgatásán beismerte tettét. Az otthonában tartott házkutatás alkalmával a sértett mobiltelefonja, illetve a rabláshoz használt kés is előkerült.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu
Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsított már napokkal korábban kiszemelte áldozatát. A bűncselekmény hajnalán egy korábbi buszjárattal Tassról átment Szalkszentmártonra és sötét ruhában, arcát sállal eltakarva, késsel a kezében várta a buszmegállóban a sértettet.

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vette a fiatalembert, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!