Kecskemét és környéke

2014.02.27. 09:15

Erdei álmokat vált valóra

Erdei Zsolt a március 8-ai kecskeméti gálán elsősorban a saját álmait igyekszik majd valóra váltani

Az álmok azért vannak, hogy valóra váltsák őket. [namelink name="Erdei Zsolt"] szeretné megszerezni a WBO betöltetlen Európa-bajnoki övét, közben azonban igyekszik rajongóinak is maradandó élményt nyújtani.

Egyvalaki közülük biztosan sohasem felejti majd el a Ferobox Event gáláját: Nagy Erzsébet, aki „Madár" egyik legnagyobb szurkolója, s aki maga is a küzdősportok elkötelezett híve - valójában a thaibox mentette meg az életét.

Fotó: Felix Promotion

Fotó: Felix Promotion
A 17 éves, Down-szindrómás ebesi lány három éve szeretett bele a thaiboxba, ám tavaly súlyos fertőzés támadta meg, 11 napig volt mélyaltatásban, s csak nagyon kevés esélye volt a túlélésre. Az intenzív osztályon a bokszkesztyűjét az ágya végébe akasztották, így motiválták a felépülésre. És ez segített. Nagy Erzsébet nem csupán az életbe tért vissza, hanem a ringbe is - s a sport ebben hatalmas szerepet játszott.

Erzsébetnek nagy álma volt, hogy egyszer élőben láthassa bokszolni Erdei Zsoltot, aki a nagy kedvence, s most valóra válhat ez az álom. A 17 éves lányt ugyanis Erdei Zsolt és az eseményt szervező Ferobox Event edzőjével, Balogh Norberttel együtt meghívta a teltházas meccsre, amelyen Erdei Zsolt a grúz Shalva Jomardashvilivel csap össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!