Kecskemét és környéke

2014.02.27. 10:55

Erdei Zsolt lesz a díszvendég az Utazás Kiállításonon a Kecskemét standjánál

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléje számos programot, nyereményeket ígér látogatóinak, ahol közel 30 ország 500 kiállítójának ajánlatai közül válogathatnak.

A Hungexpo Vásárcsarnokban rendezik meg újra február 27 - március 2. között az Utazás Kiállítást.

Az ország legnagyobb turisztikai seregszemléje számos programot, nyereményeket ígér látogatóinak, ahol közel 30 ország 500 kiállítójának ajánlatai közül válogathatnak.

A kiállítás külföldi díszvendége Tunézia, hazai díszvendége Pécs, a kulturális díszvendég Matyóföld.

Kiemelt téma idén a családi utazás, amely többször visszaköszön az eseményen. Az utazási irodák családi utazási ajánlatait egy különálló szigeten – családi utazások szigete – jelenítik meg, így a tematikus ajánlatokat keresők egy helyen, egy szigeten tájékozódhatnak.
A kiállítással egy időben látogatható a Karaván Szalon, kemping és karaván kiállítás, a BringaExpo, az Afrika Expo és a VitalExpo.

Kecskemét Város a Kecskeméti Fürdővel közös standon (A pavilon, 311C) képviselteti magát a négy nap alatt.

A Tourinform Iroda idén is kiajánlja a város és környéke turisztikai szolgáltatóinak – a Kecskemét és Térsége Turisztikai Klaszter tagjainak – ajánlatait. Népszerűsítik a családi programokat, a város páratlan gasztronómiai kínálatát, hagyományos nyári rendezvényeit. A Kecskeméti Tavaszi Fesztivál (március 14-31.) számos különleges eseményt tartogat, közülük évről évre kiemelkedik a Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál (március 28-30.). A Hírös Hét idén ünnepli 80.születésnapját, ebből az alkalomból a korábbi hagyományos nyár eleji időpontban – június 23-29. között kerül megrendezésre. Újra lesz Európa Jövője Gyermektalálkozó a város főterén július 6-13. között, és lesz Kodály Művészeti Fesztivál is július 14-augusztus 1. között. 2014-ben második alkalommal rendezik meg a Hírös Vágtát (augusztus 23-24.), a Nemzeti Vágta kecskeméti előfutamát, amely tavaly nagy sikerrel debütált.

A Touinform Iroda szeretné továbbá a látogatók figyelmébe ajánlani Kecskemét „autós programjait" – a Mercedes gyárlátogatás lehetőségét, az országban egyedülálló Gokart pályát. Továbbra is középpontba helyezik a szecessziós műremekeket, amelyekre a város a Szecesszió Európai Útja szervezet tagjaként méltán lehet büszke.

Elkészült a Programajánló 2014 háromnyelvű kiadvány is, amelyben az érdeklődők megtalálhatják az év szinte valamennyi kecskeméti és térségi rendezvényét, kiállítását, sportversenyét.

A vallási turizmus világszerte egyre nagyobb teret hódít a turizmus megjelenési formái között. Újdonságként elkészült a Zarándoklat Kecskemétre 2014 kiadvány is, amelyben az önkormányzat Egyházügyi Munkacsoportja által összeállított programokkal ismertetik meg az érdeklődőket.

Március 8-án kerül megrendezésre Erdei Zsolt bokszmérkőzése Kecskeméten, a Messzi István Sportcsarnokban.
Erdei Zsolt március 1-jén, szombaton, 11:30-12:30 óra között lesz a Kecskeméti Fürdő és Kecskemet Megyei Jogú Város vendége az Utazás Kiállításon.

A BNV A pavilonjában a 311/c standnál találkozhatnak a látogatók Madárral, aki a Kecskeméti Box Gálát népszerűsíti, valamint dedikál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!