Kecskemét és környéke

2014.02.24. 12:06

Idős nénit mentett a szolgálaton kívüli körzeti megbízott

Egy jánoshalmi 83 éves néni szénmonoxid-mérgezést kapott, a kiérkező egyenruhásnak köszönheti az életét.

Jánoshalmán még február 18-án értesítették a szolgálaton kívüli körzeti megbízottat, hogy pár házzal arrébb egy idős néni rosszul van.

Fotó: Police.hu

Fotó: Police.hu
Az egyenruhás azonnal a helyszínre sietett, ahol a konyhában megtalálta a 83 éves asszonyt, aki remegve egy heverőn feküdt. A rendőr gáz szagot érzett, ekkor látta meg, hogy a gáztűzhely sütő része ki van nyitva és a sütő be van gyújtva. Azért volt nyitva a sütő ajtaja, mert az időskorúnak nem volt mivel fűtenie és a gázpalackról a gáztűzhely sütő részét begyújtva próbált meleget csinálni a konyhában. A gázt azonnal elzárta az egyenruhás és kivitte a nénit a friss levegőre, akit betakarva egy székre ültetett le.

Amikor már úgy ítélte meg, hogy az asszony nincs életveszélyben megkezdte az épület szellőztetését és értesítette a Jánoshalmi Önkéntes Tűzoltó egyesületet, valamint felvette a kapcsolatot a mentőszolgálattal. Az elsődleges orvosi szakvélemény alapján a néni szénmonoxid mérgezést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!