Kecskemét és környéke

2014.05.07. 12:20

Kínai fesztiválon a KAFF

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál is meghívást kapott Hangzhouba az április végén 10. alkalommal megrendezett Kínai Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra (CICAF).

Az ázsiai animáció egyik legnagyobb ünnepeként számon tartott fesztiválon - a KAFF mellett - a világ jelentős animációs filmfesztiváljainak és gyártó stúdióinak képviselői fejezték ki együttműködési szándékukat a kínai fesztivállal.

A kecskeméti delegáció tagjain felül az aláírók között volt az amerikai Ed Desroches, az ASIFA elnöke, a Pixar Animációs Stúdió produkciós menedzsere, a zágrábi Animafest művészeti vezetője, az Ottawai Nemzetközi Animációs Fesztivál program- és technikai koordinátora, az argentin Anima Fesztivál művészeti igazgatója, a Szöuli Animációs Filmfesztivál menedzsere, valamint a Holland Animációs Filmfesztivál igazgatója.

A külföldi meghívottak lehetőséget kaptak egy rövid prezentáció keretén belül ismertetni fesztiváljuk történetét és jövőbeni törekvéseit.

Az esemény csúcsfórumának központi témájaként az ifjúsági animációs film helyzetét vitatták meg rangos helyi képviselők, nemzetközi animációs társaságok (Disney Junior, Nickelodeon, Pixar) szakemberei bevonásával. Számos filmvetítés mellett az esemény helyet biztosított az animációs gyártó stúdiók vásárának és számos mesterkurzusnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!