Kecskemét és környéke

2014.05.14. 11:45

Megtalálták a nagy értékű festményeket - videó

Mednyánszky, Rippl-Rónai és Csók István képeit, több más értékes holmival együtt egy kalocsai raktárból lopták el.

Munkatársunktól

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozást indított lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A sértett április 30-án feljelentést tett a rendőrkapitányságon, miszerint Kalocsán raktárként használt helyiségeiből 2011-től közel 20 millió forint értékben, többek között Mednyánszky, Rippl-Rónai és Csók István festményeit, ékszereket, dísztárgyakat, informatikai eszközöket, gépkocsi felniket és alkatrészeket, borokat, lakásgépészeti tárgyakat lopott el ismereten elkövető.

A nyomozók a beszerzett adatok alapján május 7-én beazonosították és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható V. István 32 éves kalocsai lakost.


A személynél megtartott házkutatáskor a nagy értékű festményeken kívül dísztárgyakat, ékszereket, elektronikai eszközöket találtak és foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfi korábban a sértettnél folyó munkálatokkor járt bent a raktárakban és hozzáfért azok kulcsaihoz, valamint a bűncselekményből származó tárgyak egy részét azóta már az interneten keresztül értékesítette.

A terhelt gyanúsítotti kihallgatásakor a bűncselekmény elkövetését részben elismerte. A Kalocsai Rendőrkapitányság kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását, amit Kalocsai Járásbíróság elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!