Kecskemét és környéke

2016.03.08. 09:04

Játszótéri hinta láncát tekerte a nyakára, rendőrök mentették meg az életét

A kiskunfélegyházi járőrök megmentették annak a helyi férfinak az életét, aki végzetes lépésre szánta el magát.

Bejelentés érkezett a rendőrségre március 6-án 17 óra 59 perckor arról, hogy az egyik kiskunfélegyházi játszótéren egy férfi feltehetően véget akar vetni az életének - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n kedden.

Polgár Sándor címzetes rendőr főtörzszászlós és Somogyi Tamás rendőr őrmester fél percen belül a helyszínre érkeztek. Ott - térdelő helyzetben - egy mozdulatlan férfit találtak, akinek a hinta lánca a nyakára volt tekerve.

Az egyenruhások azonnal a magatehetetlen segítségére siettek, majd - mivel nem mutatott életjeleket - a tanult elsősegélynyújtási módszerekkel megkezdték az újraélesztését és azonnal mentőt kértek a helyszínre.

Miközben Polgár Sándor hosszasan mellkaskompressziót végzett, folyamatosan figyelemmel kísérték a férfi pulzusát és légzését. A kitartó küzdelem eredményeként az addig eszméletlen személy légzése újraindult, életjeleket mutatott.

A rendőrök ezt követően a 38 éves helyi lakost stabil állapotban átadták a mentőszolgálat helyszínre érkező munkatársainak.

A gyors, szakszerű rendőri intézkedés ebben az esetben életet mentett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély számot!

(Lead-képünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!