Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

100 milliós szerződés miatt tört ki a botrány Kiskunfélegyházán

A Mobil Med szolgáltatásból származó 100 milliós bevételt a tervek szerint a kórház szülészeti osztályának visszaállítására fordították volna, de az igazgató elleni eljárás miatt ezt bukhatják.
Az elmúlt héten beszámoltunk arról, hogy a kiskunfélegyházi képviselő-testület rendkívüli ülésen fegyelmi eljárás megindításáról döntött a kórház főigazgatója ellen. A zárt ülésről kiadott önkormányzati tájékoztatóból az derült ki, hogy dr. Kovács József egy olyan szerződést kötött, amellyel kapcsolatban aggályos, pénzügyi-számviteli problémák merülhetnek fel. A sajtótájékoztatóban az is megfogalmazódott, hogy a vizsgálat lefolytatását az intézmény igazgatója kérte. A Trió TV megkeresésére Kovács József elmondta, valóban kezdeményezte az ügy tisztázását, de nem fegyelmi eljárást kért.

Egy külföldi céggel kötött szerződés kapcsán kérte a vizsgálatot, annak érdekében, hogy tisztázott viszonyok között valósulhasson meg egy olyan program, amely többletbevételt hozhat a kórháznak. Az ezzel kapcsolatos tárgyalásokat már 2010-ben elkezdték, amiről a képviselő-testület tudott, időközben ismerte vagy megismerhette a részleteit. Ennek ellenére csak az elmúlt hetekben fogalmazódott meg képviselői körökben, hogy a szerződéssel kapcsolatosan problémák merülhetnek fel.

A kifogásolt szerződés, amely miatt a fegyelmi eljárás elindult, egy úgynevezett Mobil Med szolgáltatás kialakítását vázolta fel, amely évente közel 100 millió forint plusz bevételt jelenthetett volna a kórháznak, miközben lakóhelyükön segítette volna a kistérség településein a járóbeteg- és rehabilitációs ellátást. A Mobil Med szolgáltatásból származó 100 milliós bevételt a tervek szerint a kórház szülészeti osztályának visszaállítására fordították volna. Ennek megvalósítására azonban a főigazgató szerint a fegyelmi beindítása miatt kevés az esély.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torkos Csütörtök: érdemes időben helyet foglalni

Az éttermek és vendéglátóipari egységek mellett idén kereskedelmi szálláshelyek is csatlakozhatnak a… Tovább olvasom