Délmagyar logó

2017. 03. 31. péntek - Árpád 5°C | 17°C Még több cikk.

105 éves lett Margit néni

Kecskemét – Kovács Dezsőnét, Margit nénit köszöntötte 105. születésnapja alkalmából Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony. Az idős néni megosztotta velünk a hosszú élet receptjének általa ismert titkos hozzávalóját.
– Egész életemben dolgoztam, gyermeket neveltem és mindemellett boldog voltam – emlékezett vissza az ünnepelt. Tényleg ennyi lenne a recept, amelyet oly sokan próbálnak megfejteni, tettük fel a kérdést, mire Margit néni mosolyogva hozzátette: – Na jó, és minden nap megiszom egy kupicával!

Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony a város vezetése nevében Az én Alföldem című könyvvel, és egy emléklappal, valamint egy csokor virággal köszöntötte a 105. születésnapját ünneplő Kovács Dezsőnét, Margit nénit. – El sem tudom képzelni, mivel érdemeltem ki, hogy eddig éljek – mondta Margit néni az ajándékokra pillantva.

A 105 éves Margit néni elárulta, mi a hosszú élet titka - KÉPGALÉRIA

A falon gobelinek, falvédők, a polcon porcelán figurák sorakoznak. Az asztalon pedig rengeteg könyv. – A lányom kéthetente hoz nekem új olvasnivalót a könyvtárból. Nagyon szeretek olvasni, mostanában ezzel töltöm az időmet – tudtuk meg.

A ma már négy dédunoka büszke mamája 1906-ban látta meg a napvilágot a Nagyvárad melletti Berekböszörményen. – A háborút követően, 1920-ban költöztünk Magyarországra. Édesapám rendőrként dolgozott, és átvezényelték az anyaországba az új határok meghúzása után – mesélte a Trianont is megélt idős asszony, aki ezután Hajdúnánáson telepedett le, és pénztárosként dolgozott. Margit néni 1927-ben ment férjhez. A család 1956 nyarán költözött Kecskemétre. – Azok voltak a legszebb születésnapjaim, amiken a férjem is ott volt – tudtuk meg.  A beszélgetés közben előkerült a családi fotóalbum: régi fekete-fehér fotográfiákon lapozhattunk végig. Margit néni pedig rápillantva a megsárgult képekre, újraélte a lencsevégre kapott pillanatokat, és közben mosolyogott.

További erőt és jó egészséget kívánunk Margit néninek!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KTE-FTC 3. félidő: húsz szurkolót előállítottak a rendőrök

Összesen 20 szurkolót kellett előállítani a vasárnapi Kecskemét - Fradi meccs kapcsán, garázdaság, illetve pirotechnikai eszközök birtoklása miatt. Tovább olvasom